Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 08

Saudo Arabijos milijardiniai čiuptuvai futbole: akių dūmimas ar noras keistis?

Saudo Arabija pastaruoju metu atkreipė pasaulio dėmesį savo didžiulėmis finansinėmis investicijomis į sportą. Žmogaus teisių gynėjai tai vadina „sporto plovimu“. Būtent taip absoliutinės monarchijos šalis bando išblizginti savo įvaizdį, nukreipdama dėmesį nuo problemų.
Cristiano Ronaldo džiaugiasi įvarčiu.
Cristiano Ronaldo džiaugiasi įvarčiu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausias ažiotažas kilo šių metų sausį, kai futbolo superžvaigždė Cristiano Ronaldo persikėlė į Saudo Arabijos čempionatą ir tapo geriausiai apmokamu sportininku pasaulyje. Jis pasirašė dvejų su puse metų sutartį su „Al Nassr“ komanda, susitaręs dėl maždaug 200 mln. eurų atlyginimo per sezoną.

C.Ronaldo turi nemažai pasekėjų – į Saudo Arabiją persikėlė dar kelios didelės ir mažos futbolo žvaigždės. „Al Hilal“ komanda anksčiau bandė prisivilioti kitą futbolo žvaigždę – Lionelį Messi, kuris vis dėlto nusprendė persikelti į JAV Majamio „Inter“ klubą.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad vietoj L.Messi „Al Hilal“ nori prisivilioti Kylianą Mbappe, sumokėdama maždaug milijardą eurų (300 mln. eurų sutarties išpirkos mokestį ir 700 mln. eurų atlyginimą). Skirtingai nei veteranai C.Ronaldo ir L.Messi, 24-erių K.Mbappe dar toli iki karjeros finišo tiesiosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas