Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 31 /15:33

Į finalą nepatekusi R.Bučinskytė: „Skirtumas tarp paralimpinių žaidynių ir kitų varžybų – milžiniškas“

Raimeda Bučinskytė debiutinėse savo paralimpinėse Paryžiuje pademonstravo 15-ą rezultatą, tačiau jis nebuvo įskaitytas, nes Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulei skirta diskvalifikacija. Diskvalifikacijos priežastis – po varžybų kontrolės nepraėjęs ginklas.

Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulė šeštadienį Šatoru mieste, esančiame už 3 valandų kelio automobiliu nuo Paryžiaus, startavo P2 rungtyje – šaudyme iš 10 metrų atstumo į taikinius pneumatiniu pistoletu.

Raimeda Bučinskytė atrankoje surinko 536 taškus ir kvalifikacijoje užfiksavo 15 rezultatą tarp 20 sportininkių. Į finalą prasibrovė aštuonios geriausiai atrankoje pasirodžiusios sportininkės.

„Skirtumas tarp paralimpinių žaidynių ir kitų varžybų – milžiniškas. Nežinau, ar čia aš nemokėjau su savim susitvarkyti, nes galvojau, kad dabar jau turiu savo geriausią rezultatą pademonstruoti. Tai įpareigoja, ir aš manau, kad net per daug save apkroviau. Bet dabar, kai pajutau tą patį aukščiausią lygį, manau, kad išmoksiu geriau su savimi tvarkytis. Manau, kad yra labai svarbu suprasti, kad visos varžybos yra vienodos, nesureikšminti ir daryti tą patį, ką ir visada, daryti geriausia, ką moki“, – iškart po varžybų sakė Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulė R.Bučinskytė.

Netrukus R. Bučinskytę pasiekė nemaloni žinia iš varžybų teisėjų – lietuvės rezultatas neįskaitytas, nes jos ginklas nepraėjo kontrolės. Konkreti priežastis – pistoleto gaidukas neatlaiko 500 gramų svorio.

„Spėju, kad taip galėjo nutikti dėl šiandien šaudykloje tvyrančios tvankumos, drėgmės. Ginklo prieš startą nereguliavau visiškai. Atvykusi į Prancūziją, jį atidaviau, o pasiėmiau tik prieš treniruotes. Man tai – pirmas kartas, kai esu diskvalifikuota dėl tokios priežasties. Tačiau taip nutinka net geriausioms atletėms. Būna, kad ginklui pakenkia ir skrydžiai, kai įrankis šąla ar jį veikia kitokios klimato sąlygos.

Nepasakyčiau, kad labai susinervinau. Būtų visiškai kitaip, jeigu būčiau patekusi į finalą. Tada emocijų būtų daug daugiau. O dabar galiu pasakyti tik tiek, kad šiam ginklui jau laikas bus iškeliauti pas kitą šeimininką. Turiu namie du naujus ginklus, tačiau nedrįsau eksperimentuoti ir keisti jo prieš Paryžių. Dabar jau tikrai keisiu ir pradėsiu šaudyti nauju, o su šiuo atsisveikinsiu“, – sakė R.Bučinskytė.

Raimedai šios žaidynės – pirmosios karjeroje, į Paryžių šiaulietė pateko tapusi Europos vicečempione.

Šeštadienio vakarą dėl paralimpinio medalio varžysis Edgaras Matakas. Ramūno Leono treniruojamas Tokijo paralimpinių žaidynių prizininkas plauks S11 klasės metrų rungties finale.

Ryte vykusiose atrankos varžybose kaunietis distanciją įveikė per 26.75 sek., savo plaukime buvo ketvirtas, o tarp visų 13-os kvalifikacijoje dalyvavusių plaukikų pademonstravo penktą laiką. Atrankoje greičiausias buvo Čekijos sportininkas Davidas Kratočvilas, kuris atplaukė per 26.04 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas