Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaulių planuose – pasaulinis prestižinės rungties etapas Lietuvoje

Praėjusį savaitgalį puikiai surengus atvirą Baltijos šaudymo į skriejančius taikinius čempionatą, Lietuvos šauliai tikisi, kad netrukus mūsų šalyje bus surengtos ir prestižinės sportingo šaudymo rungties pasaulio taurės etapas.
Sportingo šaudymo rungties varžybos.
Sportingo šaudymo rungties varžybos. / Organizatorių nuotr.

„FITASC sportingo rungtį stengiamės populiarinti vis labiau ir labiau, nes ši šaudymo į skriejančius taikinius disciplina pritraukia didelį dalyvių skaičių iš užsienio, pasaulio šauliams padeda atrasti Lietuvą ir mūsų šaudymo į skriejančius taikinius sporto tradicijas. Labai tikimės, kad kitais metais pavyks suorganizuoti FITASC sportingo pasaulio taurės etapą Lietuvoje, kaip jau daugelį metų organizuojame „Compak Sporting” rungties FITASC pasaulio taurės etapus”, – sakė Lietuvos sportingo federacijos prezidentas Laurynas Jucius.

Pasak jo, viltį surengti prestižinės šaudymo rungties aukščiausio rango varžybas kursto labai sėkmingai praėjęs atviras Baltijos šalių čempionatas, kuriame dalyvavo per 140 šaulių iš 9 Europos valstybių.

„Pasirengti sportingo varžyboms sudėtinga, nes jos vyksta didelėje teritorijoje. Tačiau Baltijos šalių čempionatas „eHunt“ šaudymo centre Jančiūnuose (Švenčionių raj.) praėjo puikiai, nes šaudykla jau turi praktikos rengiantis tokio masto varžyboms. O šauliams taikinius parengė geriausias Lietuvos šaulys Virgilijus Grybė, turintis daug pasaulinės patirties“, – sakė L.Jucius.

Baltijos šalių sportingo čempionatas buvo surengtas vos antrą kartą ir pirmąsyk Lietuvoje. Pernai varžybos vyko Latvijoje. Jų metu išdalijami ir kiekvienos iš trijų Baltijos valstybių titulai.

„Tai buvo didžiulis iššūkis šaudyklai, pasirengimo darbus pradėjome dar metų pradžioje. Prireikė visos komandos pasišventimo, daugybės valandų nuoseklaus darbo, kad varžybos įvyktų sklandžiai ir labai profesionaliai”, – sakė „eHunt“ šaudyklos vadovas Rokas Zabiela.

Organizatorių nuotr./Sportingo šaudymo rungties varžybos.
Organizatorių nuotr./Sportingo šaudymo rungties varžybos.

Atvirojo Baltijos šalių sportingo čempionato bendrąją įskaitą laimėjo Europos ir pasaulio čempionas vengras Jeri Tamasas (185 iš 200 taškų). Artimiausius varžovus estus Emilį Juhtą (antroji vieta) ir Veikko Tihvaną (trečioji vieta) jis aplenkė 5 taikliais šūviais.

Bendroje įskaitoje geriausiai iš lietuvių sekėsi Tomui Sujetai, kuris numušė 163 skriejančius taikinius ir užėmė devintąją vietą. Jis ir tapo Lietuvos sportingo čempionu. Antrąją vietą užėmė Vilius Urbonas (160), trečiąją – Jonas Pakalniškis.

Gabija Stanislovaitytė tapo Lietuvos čempione moterų kategorijoje (117 taškų), bendroje Baltijos šalių čempionato įskaitoje nusileidusi tik Latvijos šaudymo į skriejančius taikinius meistrei Mairai Sprukulei (119). Antrąją Lietuvos sportingo čempionato vietą užėmė Žaneta Overlingienė (115), trečiąją – Veronika Roerbaek (112).

Savo ruožtu jaunimo įskaitoje niekas neprilygo Lietuvos ir Baltijos šalių čempionu tapusiam Rojui Užukauskui, kuris numušė 159 taikinius ir net 32 taškais aplenkė artimiausią persekiotoją estą Christianą Aruksaarą.

Sportingas – tai prestižinė šaudymo į skriejančius taikinius rungtis, kuriuoje galima realizuoti visą šaulio sukauptą patirtį. Rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje. Skrydžių trajektorijos bei atstumai neribojami, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. Tai –sudėtinga rungtis, nes taikinio laukiama neprisidėjus ginklo, o taikytis galima pradėti tik pamačius skriejantį taikinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas