Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitės sporto svarbiausios datos: šeši įdomūs įvykiai

Sporto įvykių kiekvieną savaitę daugiau, nei galima prisiminti. O praleisti to, kas bus – nesinori. Juk gali pasimiršti ir patys svarbiausi mačai. Tad sporto mėgėjus 15min portale kviečiame atkreipti dėmesį į svarbiausius šios savaitės sporto įvykius.
Svarbiausi šios savaitės sporto įvykiai
Svarbiausi šios savaitės sporto įvykiai / Scanpix ir Betsafe-LKL nuotr.

Šią savaitę Lietuvos sporto gerbėjai daugiausiai dėmesio skirs krepšiniui – prie jau startavusios Europos taurės prisijungs ir Eurolyga bei FIBA Čempionų lyga, o savaitgalį laukia ir gardus vietinis derbis. Bet bus ką pažiūrėti ir kitų sporto šakų mėgėjams.

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – „Barcelona“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: ketvirtadienis, spalio 3 d., 20.00 val.
  • Kur: „Žalgirio“ arena, Kaunas
  • Favoritas: „Barcelona“

Pajėgiausias Senojo žemyno turnyras sugrįžta į arenas ir ekranus, o iš pagrindų pasikeitęs „Žalgiris“ jau pirmame ture laikys sudėtingą katalonišką egzaminą.

Susikomplektuoti komandą pagal save galėjęs Andrea Trinchieri surinko 14 apylygių žaidėjų sudėtį, kurią jau apšaudė per penkis draugiškus mačus ir trejas rungtynes LKL pirmenybėse.

Betsafe-LKL nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai
Betsafe-LKL nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai

Bet nė vienas iš kol kas sutiktų varžovų neprilygsta „Barcelona“ žvaigždynui, kurį vasarą dar papildė vienas brangiausių Eurolygos žaidėjų Kevinas Punteris, milžinas Youssoupha Fall'is, iš NBA persikėlęs Chimezie Metu ir jaunasis Ispanijos krepšinio deimantas Juanas Nunezas.

Komandoje liko ir tokie žaidėjai kaip Janas Vesely, Tomašas Satoransky, Nicolas Laprovittola, Jabari Parkeris ir Willy Hernangomezas, tad „Žalgiriui“ jau pirmajame ture teks gerokai paprakaituoti, kad dovanotų savo sirgaliams pergalę.

Be „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistatos, krepšinio gerbėjai galės mėgautis dar aštuoneriomis Eurolygos rungtynėmis – penkiomis ketvirtadienį ir trejomis penktadienį.

Eurolygoje kovas pradės ir būrys lietuvių: Rokas Jokubaitis („Maccabi“), Marius Grigonis („Panathinaikos“), Donatas Motiejūnas („Monaco“), Tadas Sedekerskis („Baskonia“), Rokas Giedraitis („Crvena zvezda“) ir treneriai Šarūnas Jasikevičius bei Tomas Masiulis („Fenerbahče“).

FIBA Čempionų lyga: Emilijos Redžo „Pallacanestro“ – Vilniaus „Rytas“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: antradienis, spalio 1 d., 21.00 val.
  • Kur: „PalaBigi“ arena, Emilijos Redžas (Italija)
  • Favoritas: „Pallacanestro“

Kovas Europoje pradeda ir Lietuvos čempionas – Vilniaus „Ryto“ klubas.

Penktą sezoną iš eilės FIBA Čempionų lygoje rungtyniausiantys vilniečiai sieks pagaliau patriukšmauti turnyre, kuriame kol kas dar nė sykio nepateko tarp 8 stipriausių ekipų.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje

Grupių etapo burtai, iš pažiūros, susiklostė sėkmingai: F grupėje „Rytui“ teks žaisti su Emilijos Redžo „Pallacanestro“ (Italija), Vroclavo „Šląsk“ (Lenkija) ir Sombathėjaus „Falco“ (Vengrija).

Visgi jau pirmajame ture „Rytui“ teko bene sunkiausias išbandymas – išvyka pas praėjusiais metais penktąją vietą Italijos čempionate užėmusią Emilijos Redžo ekipą.

Čempionų lygos formatas negailestingas – grupių etape komandos žaidžia po šešis susitikimus, po kurių tik pirmąją vietą grupėje užėmusi ekipa žengs tiesiai į „Top 16“ etapą, 2-3 vietas užėmę klubai varžysis įkrintamųjų etape, o paskutinei grupės komandai turnyras baigsis.

Be „Ryto“ žaidėjų, FIBA Čempionų lygoje šį sezoną varžysis ir daugiau lietuvių: Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK, Graikija), Martynas Echodas (Manisos „Buyukšehir“, Turkija) ir Paulius Danusevičius (Rodo „Kolossos“, Graikija).

LKL: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: sekmadienis, spalio 6 d., 16.50 val.
  • Kur: „Twinsbet“ arena, Vilnius
  • Favoritas: „Žalgiris“

Po pirmųjų testų Europoje, Lietuvos krepšinio grandai sekmadienį pirmąsyk susidurs akis į akį šalies pirmenybėse.

Visus LKL čempionų titulus per turnyro istoriją išsidalinusių komandų akistatos pastaraisiais metais vėl įgavo prasmę. Ilgiau nei dešimtmetį trukusį „Žalgirio“ dominavimą nutraukęs „Rytas“ laimėjo du iš trijų pastarųjų LKL titulų, o trečiame buvo per plauką nuo triumfo.

Patricija Adamovič / BNS/Margiris Normantas
Patricija Adamovič / BNS/Margiris Normantas

Nelengva „Žalgiriui“ ir tarpusavio akistatose: iš pastarųjų septynių mačų Vilniuje „Rytas“ laimėjo net šešis, įskaitant ir keturias akistatas LKL finalų serijose.

Vis dėlto šalies čempionų karūną pametęs „Žalgiris“ vasarą persigrupavo, o niekaip lygos titulo neiškovojantis kauniečių strategas Andrea Trinchieri tikrai norės parodyti, kad pralaimėta LKL finalo serija buvo atsitiktinumas.

Europos taurė: Tel Avivo „Hapoel“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: antradienis, spalio 1 d., 20.45 val.
  • Kur: Samokovo sporto halė (Bulgarija)
  • Favoritas: „Hapoel“

Pirmąjį pralaimėjimą Europos taurėje sugėrę „vilkai“ susidurs su dar rimtesniu oponentu.

Alessandro Magro auklėtiniai vyks į Bulgariją, kur namų rungtynes dėl neramios padėties Izraelyje žais žvaigždėtasis „Hapoel“ klubas.

Tel Avivo komanda šio sezono ekipai išleido beveik 20 mln. eurų bei pasipildė ryškiomis žvaigždėmis – iš NBA parvykusiais Patricku Beverley ir Ishu Wainrightu, Eurolygoje siautėjusiais Bruno Caboclo ir Johnathanu Motley bei „Ryto“ sirgalių širdis užkariavusiu Marcusu Fosteriu.

Pirmajame turnyro mače „Hapoel“ dramatiškai 75:78 nusileido kitam Europos taurės favoritui Badalonos „Joventut“, tad į kovą su „Wolves“ stos dar alkanesni pergalės.

Izraelietiškas testas laukia ir kitos Lietuvos komandos Panevėžio „Lietkabelio“ – aukštaičiai namuose priims Jeruzalės „Hapoel“ ekipą.

UEFA Čempionų lyga: Londono „Arsenal“ – „Paris Saint-Germain“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: antradienis, spalio 1 d., 22.00 val.
  • Kur: „Emirates“ stadionas, Londonas
  • Favoritas: „Arsenal“

Po savaitės pertraukos UEFA Čempionų lyga grįžta į stadionus, o daugiausiai akių kryps į Šiaurės Londoną.

Ten į elitą sugrįžęs „Arsenal“ klubas testuos Kylianą Mbappe praradusį, bet vis dar žvaigždžių kupiną Paryžiaus klubą.

IMAGO/Pro Sports Images nuotr./Londono „Arsenal“
IMAGO/Pro Sports Images nuotr./Londono „Arsenal“

Pergalė reikalinga abiem klubams: „Arsenal“ turnyro starte pasiekė tik lygiąsias su Bergamo „Atalanta“, o paryžiečių laukia vienas sunkiausių tvarkaraščių tarp visų komandų – po akistatos Londone jų dar lauks akistatos su Madrido „Atletico“, Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City“ klubais.

Įdomių akistatų bus ir daugiau: Xabi Alonso treniruojamas Lėverkuzeno „Bayer“ namuose priims „AC Milan“, tarp Vokietijos čempionato lyderių įsitaisęs „RB Leipzig“ testuos Turino „Juventus“, o Birmingamo „Aston Villa“ bandys atsilaikyti prieš 9 įvarčius pirmame ture pelniusį „Bayern“.

Tenisas: „Rolex Shanghai Masters“ turnyras

Suprasti akimirksniu

  • Kada: nuo spalio 2 d.
  • Kur: Šanchajus (Kinija)
  • Favoritai: Jannikas Sinneris, Novakas Džokovičius, Carlosas Alcarazas.

Įspūdingas teniso žvaigždynas šią savaitę rinksis į Šanchajų, kur po dviejų mėnesių pertraukos prasitęs „ATP Masters“ turas.

Turnyre, kurio prizinį fondą sudarys beveik 9 mln. JAV dolerių, o jo nugalėtojui atiteks 1000 ATP reitingo taškų, pergalės sieks ryškiausios teniso žvaigždės: šių metų „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojai Jannikas Sinneris (ATP-1) ir Carlosas Alcarazas (ATP-4), olimpinis čempionas Novakas Džokovičius (ATP-3), Alexanderis Zverevas (ATP-2), Daniilas Medvedevas (ATP-5) ir kiti.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Vis dėlto pernai kiek netikėtai nugalėtoju tapo lenkas Hubertas Hurkaczas (ATP-8), titulą ginsiantis ir šiemet. Gal staigmenų išvysime ir šįkart?

Trečiadienį startuosiantis turnyras tęsis iki spalio 13 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas