Šimtai vaikų sportavo Prezidentūros parke – vyko Olimpinis piknikas

Penktadienio popietę Lietuvos Respublikos prezidentūros kiemelyje šurmuliavo šimtai vaikų – vyko jau tradicija tampantis Olimpinis piknikas, praneša Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).
Prezidentas Gitanas Nausėda
Prezidentas Gitanas Nausėda / Kipro Štreimikio/LTOK nuotr.

Jau trečius metus iš eilės pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės ir LTOK iniciatyva ikimokyklinukai kviečiami pasitikti vasarą aktyviai ir sportiškai.

Renginyje mažiesiems sportininkams sveikinimo žodį tarė ir olimpiečiai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Mindaugas Griškonis, kartu pravedę ir mankštą.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr. /Renginio akimirka
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr. /Renginio akimirka

„Džiaugiuosi, kad esu pirmą kartą pakviesta į tokį renginį. Tokiu būdu mes galime parodyti, jog nuo mažens turėtume sportuoti ir taip rūpintis savo sveikata. Fizinis aktyvumas turėtų būti kuo didesnis“, – po renginio sakė penkiakovininkė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

„Šiandien mes turime labai gražų renginį, į kurį atvyko daugybė mažųjų sportininkų. Manau, kad toks fizinio raštingumo skatinimas atspindi mūsų visuomenės poreikį. Pratiname vaikus nuo mažens prie fizinio aktyvumo ir tikimės, kad vieną dieną iš tų vaikų išaugs tikri čempionai“, – M. Griškonis.

Prezidentūros kiemelyje įvairias sporto rungtis išbandė beveik 400 ikimokyklinukų nuo 3 iki 6 metų amžiaus. Kadangi vaikai dar pakankamai maži, tikslas tokiame amžiuje yra juos sudominti judėjimu, aktyvia veikla būtent žaidimo principu. Dalyvių laukė išties įdomios rungtys, tokios kaip futbolas su minkštais dideliais kamuoliais ar tinklinis, tik ne tradicinis, o su žemu tinklu ir žaismingais kamuoliukais.

Kartu su ikimokyklinukais įvairias veiklas išmėgino ir olimpiečiai L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir M. Griškonis. „Visos labai įdomios, iš tikrųjų, buvo ir tokių sporto rungčių, kurias išbandžiau pirmą kartą. Jos yra čia visai kitokios ir netgi spėjau šiek tiek sušilti“, – įspūdžiais dalinosi olimpinė čempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė renginio metu pasidžiaugė gražia tradicija. „Smagu, kad jau trečius metus iš eilės mažuosius sportininkus taip gausiai matome susirinkusius prezidentūros kiemelyje, kur jie gali pajausti sporto teikiamą džiaugsmą ir komandinę dvasią. Tikrai esame labai dėkingi prezidentui ir poniai Dianai, kad taip nuoširdžiai palaiko vaikų fizinio aktyvumą skatinimą. Smagu buvo matyti kaip pats Lietuvos Respublikos prezidentas tarp gausybės darbų surado laiko atvykti į renginį ir žaidė su vaikais. Tikimės, kad mažieji bus motyvuoti vis dažniau laiką leisti sportuojant“, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Su LTOK vykdomais olimpinio švietimo projektais gyvai turėjo progą susipažinti ir Ukrainos olimpinio komiteto viceprezidentė Marija Bulatova, apsilankiusi Olimpiniame piknike.

Šventėje vaikus sveikino bei į veiklas kartu su pirmąja ponia įsitraukė ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, skyręs nuoširdų dėmesį visiems renginio dalyviams. Lietuvos prezidentas su mažaisiais sportininkais ne tik išmėgino įvairias rungtis, bet ir apdovanojo juos atminimo medaliais. Po aktyvių veiklų mažųjų sportininkų laukė piknikas su užkandžiais.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Renginio akimirka
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Renginio akimirka

Jau trečius metus iš eilės į Prezidentūros kiemelį vaikus sukvietusi pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė aktyviai palaiko LTOK olimpinio švietimo projektus, yra projektų „Lietuvos mažųjų žaidynės“ ir „Olimpinis mėnuo“ globėja, nuolat kalbą apie fizinio raštingumo svarbą Lietuvoje.

„Mes esame čia, nes mums visiems patinka aktyviai leisti laiką ir sportuoti. Mes suprantame, kad tai ne tik smagu, bet ir sveika. Sportuodami mes kartu augame, stiprėjame ir buriamės į vieną tvirtą, didelę, sveikai gyvenančią, laimingą bendruomenę“, – renginio metu sakė D. Nausėdienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius