Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas beisbole: trys sportininkai suspenduoti iki sezono pabaigos

Lietuvos beisbolo asociacijos (LBA) prezidiumas trečiadienį priėmė sprendimą dėl praėjusį sekmadienį šalies beisbolo pirmenybių finalo serijos antrosiose rungtynėse Vilniuje įvykusio Kauno „Lituanica“ ir BK „Vilnius“ žaidėjų susistumdymo.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / Manto Daškevičiaus nuotr.
Temos: 1 Beisbolas

LBA prezidiumo nutarimu, iki sezono pabaigos suspenduojami „Lituanica“ beisbolininkai Domas Kamandulis ir Domas Pauliukevičius bei susistumdymą pradėjęs BK „Vilnius“ gaudytojas Adomas Aleksandravičius.

Visi trys beisbolininkai iki kito sezono pradžios LBA sąskaitą dar turės papildyti ir 50 eurų finansinėmis nuobaudomis.

Priminsime, kad sekmadienį antrajame finalo serijos susitikime Vilniuje po žaidybinio epizodo, kai penktajame kėlinyje bandydamas pelnyti rungtynių rezultatą lyginantį tašką D.Kamandulis trenkėsi į A.Aleksandravičių, rungtynių teisėjas Arvydas Birbalas parodė klaidingą „safe“ sprendimą.

Iškart po to A.Aleksandravičius puolė D.Kamandulį, prasidėjo masinis komandų susistumdymas. Išsiskirsčius beisbolininkams ir nurimus aistroms iš žaidimo buvo pašalinti D.Kamandulis ir A.Aleksandravičius, o prie namų bazės įvykusio epizodo sprendimas perkvalifikuotas į „out“.

Dėl anksčiau įvykdytų keitimų ir A.Aleksandravičiaus išmetimo BK „Vilniui“ nebepakako 9 žaidėjų, tad komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:9, taip serijos iki trijų pergalių rezultatą pakeičiant į 2–0 „Lituanica“ naudai.

Kauno apskrities beisbolo klubas pabrėžė, kad nepalaiko jokių fizinio smurto išraiškų. Klubas supranta ir netoleruoja to, kas įvyko po žaidybinio epizodo prie namų bazės, už kurį sprendimą turėjo priimti ne beisbolininkai tarpusavyje, o rungtynių teisėjas.

Rugsėjo 28 d. finalinė serija tęsis Vilniuje, o rugsėjo 29 d. sugrįš į Kauną, kur, jei reikės, bus sužaistos ne tik ketvirtosios, bet ir penktosios serijos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas