Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas Paryžiuje: kokainą gatvėje pirkęs olimpietis – sulaikytas

Naujas skandalas 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Prancūzijos sostinės prokuratūros teigimu, rugpjūčio 6-osios, antradienio naktį policija sulaikė Australijos žolės riedulio rinktinės žaidėją, kuris iš narkotikų prekeivio pirko kokainą.

Nors teisminė institucija iš pradžių neatskleidė atleto pavardės, prancūzų žiniasklaida šįryt pranešė, kad tai 28 metų Thomasas Craigas, praėjusį sekmadienį rungtyniavęs ketvirtfinalio mače, kur Australijos rinktinė pralaimėjo Nyderlandams.

Teigiama, kad Th.Craigas buvo sulaikytas apie vidurnaktį turistiniame Pigalio rajone, esančiame šiaurinėje miesto dalyje. Radijo stoties „Franceinfo“ duomenimis, žaidėjas buvo sučiuptas su gramu kokaino, jau susimokėjęs už narkotiką.

Tai sukėlė didžiulę gerbėjų nuostabą ir pasipiktinimą, nes sporto pasaulyje Th.Craigas buvo labai gerbiamas.

Australijos olimpinis komitetas išreiškė šoką ir nusivylimą dėl šio incidento bei pareiškė, kad imamasi visų reikiamų priemonių šiam klausimui tinkamai išspręsti. Vietos valdžia vis dar tiria atvejį ir pabrėžia, kad bus imtasi griežtų priemonių su visais, užsiimančiais neteisėta veikla.

Australijos olimpinis komitetas (AOC) savo nurodė, kad Australijos žolės ritulio rinktinės narys yra sulaikytas.

Po incidento Th.Craigas pripažino kaltę ir gailėjosi.

„Pirmiausia norėčiau atsiprašyti už tai, kas įvyko per pastarąsias 24 valandas. Padariau siaubingą klaidą ir prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus.

Mano veiksmai yra mano paties ir jokiu būdu neatspindi mano šeimos, komandos draugų, draugų, sporto ir Australijos olimpinės komandos vertybių. Prisidariau gėdos ir nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė sportininkas.

Paryžiaus policijos kovos su narkotikais brigada atlieka tyrimą ir jau nustatė, kad sportininkui narkotikus tiekęs pardavėjas yra 17-metis.

Teisinės ir drausminės pasekmės Th.Craigui, kuris trečiadienio rytą vis dar buvo sulaikytas, dar nenustatytos. 2020 m. Prancūzijos teisės aktai numato, kad žmonėms, sugautiems su mažiau nei penkiais gramais kokaino, gali būti skirta 150 eurų bauda.

Th.Craigas yra žolės riedulio veteranas, per 10 metų karjerą Australijos nacionalinėje komandoje sužaidęs 101 mačą. Jis priklausė Australijos komandai, kuri laimėjo sidabro medalį Tokijo 2021 m. olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi