Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 05

Šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė laimėjo Europos čempionato bronzą

Šeštadienį Ispanijos mieste Kambrilyje vyko tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionatas, į kurio finalą pirmą kartą istorijoje pateko net dvi šokėjų poros iš Lietuvos.
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė

Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) laimėjo bronzos medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa”) užėmė šeštą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo praėjusių metų pasaulio čempionai Simone Segatori ir Annette Sudol iš Vokietijos, o antra vieta atiteko 2014-ųjų metų pasaulio vicečempionams Dmitryjui Žarkovui ir Olgai Kulikovai, atstovaujantiems Rusijai. Į finalą taip pat pateko šokėjai iš Italijos ir Moldovos. Čempionate dalyvavo 57 poros.

VIDEO: Šokis

Taip pat trečią vietą E. Sodeika ir I. Žukauskaitė laimėjo praėjusių metų lapkritį vykusiame suaugusiųjų standartinių šokių grupės pasaulio čempionate, trečią vietą pora šiuo metu užima ir WDSF pasaulio reitinge. E. Sodeiką ir I. Žukauskaitę treniruoja Daiva Dackevičienė ir Giedrius Januškevičius.

V. Lacitis ir V. Golodneva suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionato finale šoka jau antrą kartą – 2014-ųjų metų Europos čempionate pora taip pat užėmė šeštą vietą. V. Lacitis ir V. Golodneva WDSF pasaulio reitinge šiuo metu yra ketvirti. Porą treniruoja Juozas Aleksandravičius ir Olga Gunko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas