Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Sporto pasaulis meldžia stabdyti karo veiksmus Ukrainoje

Ketvirtadienį prasidėjusi Rusijos invazija į Ukrainą sukrėtė visą pasaulį. Garsūs pasaulio sportininkai neliko abejingi ukrainiečių tautai ir reiškė moralinį palaikymą.
Garsūs sportininkai ir treneriai
Garsūs sportininkai ir treneriai / 15min koliažas

Kroatijos futbolo lygoje sėkmingai dirbantis ir Splito „Hajduk“ treniruojantis Valdas Dambrauskas prieš savaitgalį vyksiantį labai svarbų mūšį su lentelės kaimynais „Rijeka“ neslėpė, jog susikoncentruoti vien į sportą, kai Europoje jaučiamas parako kvapas, tikrai nelengva.

„Tai yra labai liūdna diena mums visiems ir visam pasauliui. Nėra sveiko ir normalaus žmogaus, kuris galėtų tai pateisinti. Pasaulyje nėra situacijos, kurios negalėtumėte išspręsti kitu būdu. Mano mintys ir maldos yra su Ukrainos žmonėmis“, – jausmingai kalbėjo V.Dambrauskas.

HNK Hajduk Split nuotr./Valdas Dambrauskas
HNK Hajduk Split nuotr./Valdas Dambrauskas

Panašiai šią Europos krizę vertina ir Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis.

„Jungiuosi prie raginimų nutraukti ugnį Ukrainoje. Karas niekada nėra išeitis. Daug žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų, kenčia nuo šio dramatiško konflikto pasekmių. Yra tik vienas kelias: taika ir dialogas“, – įsitikinęs ispanas.

Ketvirtadienio vakarą stabdyti karinius veiksmus ragino daugelis stipriausių Europos futbolo klubų.

„Napoli“ ir „Barcelona“ futbolininkai prieš UEFA Europos lygos akistatą Neapolyje iškėlė plakatą su užrašu „Stabdykite karą“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Abiejų komandų futbolininkai prieš rungtynes
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Abiejų komandų futbolininkai prieš rungtynes

Panašią žinią turėjo ir Prahos „Slavia“ futbolininkai prieš UEFA Europos konferencijų lygos atkrintamąsias su Stambulo „Fenerbahče“. Čekijos futbolininkai apšilimą darė su geltonais marškinėliais, kurie skelbė „Mes su Ukraina“.

„Scanpix“ nuotr./Prahos „Slavia“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./Prahos „Slavia“ futbolininkai

Jautriai reagavo ir Vokietijos futbolo žvaigždė Mesutas Ozilas.

Jis instagrame pasidalijo jausminga nuotrauka, kurioje berniukas, vilkintis marškinėlius su Ozilo pavarde, rodo raudoną kortelę jo šalį puolančiam kareiviui.

Eurolygos čempionės Stambulo „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas ketvirtadienio vakarą su savo komanda šventė eilinę pergalę, nugalėdamas Tel Avivo „Maccabi“, tačiau stratego mintys tiek prieš mačą, tiek po jo buvo ne apie sportą.

„Pasakysiu tai, ką sakiau ir prieš rungtynes. Sustabdykite karą. Tai yra neatleistinas karas. Žūsta nekalti piliečiai, vaikai. Sustokite, prašau“, – po rungtynių susijaudinimo neslėpė turkas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas

Keturis kartus „Formulės 1“ čempionas Sebastianas Vettelis pareiškė, kad nevyks į F1 etapą Sočyje.

„Aš šokiruotas. Tai baisu. Todėl nevažiuosiu į Rusiją lenktyniauti. Sprendimas jau priimtas. Nežinau, ar mane palaikys kiti lenktynininkai, bet mano nuomonė būtent tokia. Juk žmonės žūva dėl bepročio, atėjusio į valdžią“, – savo poziciją dėstė vokietis

Dabartinis F1 čempionas Maxas Verstappenas pridūrė: „Kai šalis kariauja, joje neturėtų vykti lenktynės“.

Arčiausiai kovos fronto šiuo metu yra legendiniai Ukrainos boksininkai Vitalijus ir Vladimiras Klyčko.

„Tai jau yra kruvinas karas. Neturiu kito pasirinkimo. Turiu tai daryti ir aš kovosiu“, – teigė Kijevo mero pareigas šiuo metu užimantis Vitalijus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vitalijus Klyčko
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vitalijus Klyčko

Abu NBA rungtyniaujantys ukrainiečiai Alexas Lenas ir Sviatoslavas Mykhailiukas išplatino bendrą pranešimą, kuriame smerkia Rusijos agresiją.

„Mūsų brangią tėvynę Ukrainą ištiko didžiulė tragedija. Mes kategoriškai smerkiame karą. Ukraina yra taiki, suvereni valstybė, kurioje gyvena žmonės, norintys patys spręsti savo likimą. Meldžiamės už savo šeimas, draugus, artimuosius ir visus žmones, esančius Ukrainos teritorijoje. Tikimės, kad šis baisus karas kuo greičiau baigsis. Brangūs bičiuliai ukrainiečiai, laikykitės! Mūsų stiprybė yra vienybėje. Mes esame su jumis!“ – rašė krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas