Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29

Sportuokite kūrybingai: 3 sumanūs būdai pagerinti treniruočių rezultatus

Ne paslaptis, kad sportuoti ar bent jau aktyviai pasivaikščioti kasdien būtina ne tik dėl geros fizinės formos. Fizinė veikla užtikrina sklandų širdies darbą, be to, gerina bendrą savijautą ir augina pasitikėjimą savimi. Tiesa, įsikibus ir laikantis vienos sporto rutinos, gali pasidaryti nuobodu, o tai dažniausiai ir pakiša koją pradedantiesiems ar mėgstantiems dinamiškus užsiėmimus žmonėms. Tereikia krislelio kūrybiškumo ir aistra sportui tikrai sugrįš – pasitelkę išmaniąsias technologijas sportuosite tiek pastebimai efektyviau, tiek smagiau.
Sportuokite kūrybingai: 3 sumanūs būdai pagerinti treniruočių rezultatus
Sportuokite kūrybingai: 3 sumanūs būdai pagerinti treniruočių rezultatus / Unija.lt nuotr.
Temos: 1 Sportas

Išmanūs palydovai – naujiems iššūkiams

Ne paslaptis, kad dauguma sportininkų jau naudoja išmaniąsias apyrankes ar laikrodžius, tačiau jei vis dar neturite savojo – pat laikas įsigyti tokį palydovą. Toks įrenginys leis patogiai stebėti nueitus žingsnius, tad tiksliai žinosite, kiek kilometrų nužingsniuojate kasdien ir kiek kalorijų sudeginate šio proceso metu. Jei planuojate įrenginį naudoti tik sportuodami, visiškai užteks ir apyrankės. Pastarųjų tikslumas dabar lygiai toks pat stebinantis kaip ir laikrodžių, o kaina – kur kas patrauklesnė. Naujausi modeliai suteikia galimybę stebėti gausybę pačių įvairiausių kūno rodmenų – nueitą atstumą, treniruotės intensyvumą, streso lygį, širdies ritmą, CO2 įsisavinimą bei daugelį kitų. Savo ruožtu išmanusis laikrodis nepriekaištingai atliks visas minėtas funkcijas bei leis patogiai susisiekti su artimaisiais ir bičiuliais net tuomet, kai po ranka neturėsite mobiliojo telefono. Tokiu įrenginiu taip pat patogu atsiskaityti parduotuvėse ar kitose paslaugų vietose, mat sistemoje galite pridėti savo banko kortelę. Savaime suprantama, išmanusis laikrodis – kur kas brangesnis įrenginys, tad užsukus į Unija.lt verta pasidomėti jo finansavimo galimybėmis. Įsigiję laikrodį lanksčiomis sąlygomis savo treniruočių rezultatus patogiai galėsite stebėti tiesiog ant savo riešo, o išmanus palydovas skatins siekti užsibrėžtų tikslų.

Unija.lt nuotr./Sportuokite kūrybingai: 3 sumanūs būdai pagerinti treniruočių rezultatus
Unija.lt nuotr./Sportuokite kūrybingai: 3 sumanūs būdai pagerinti treniruočių rezultatus

Patogios programėlės jūsų mobiliajame

Ne mažiau efektyvus būdas treniruotis smagiau ir sumaniau – programėlės jūsų telefone. Pradedantiesiems tikrai pakaks bazinių programėlių, kurias dažniausiai galima rasti net visiškai naujame telefone. Pastarosios leis stebėti nueitus žingsnius bei paskaičiuos vidutiniškai sudegintų kalorijų kiekį. Na, o tiems, kam nuolatos norisi iškeisti treniruotę į pogulį, motyvacijos padės rasti tokios programėlės kaip „Sworkit Fitness“. Čia gausu vaizdinės medžiagos bei patarimų, kaip pratimus atlikti taisyklingai, tad tai – tarsi asmeninis treneris jūsų telefone. Beje, motyvacijos gali suteikti ir populiariosios „Endomondo“ ar „Strava“, kuriose matysite, kiek ir kada sportuoja jūsų draugai. Juk norisi neatsilikti!

Jei jau kuris laikas apsistojote ties viena sporto šaka ir norite gerinti rezultatus būtent šioje srityje, išbandykite konkretiems pratimams skirtas aplikacijas. Čia puikiai pasitarnauja ir jau minėtas išmanusis laikrodis, kuris nepriekaištingai užfiksuoja visus plaukimo parametrus ir juos analizuoja, pateikdamas patarimus. Panašiu principu veikia ir „Runtastic Running App“, padėsianti palaikyti tonusą visiems mėgstantiems bėgioti.

Virtualios treniruotės ir neribotos galimybės sportuoti namuose

Be abejo, šiuolaikinės technologijos suteikia neribotas galimybes sportuoti tiek sporto salėje, tiek namuose. Jei nemėgstate žmonių sambūrių ir vien mintis apie salės triukšmą jums kelią susierzinimą, būtinai išbandykite sportą namuose. Pradžiai tikrai pakaks jogos kilimėlio ir poros svarelių, vėliau, kuomet tobulėsite, savo arsenalą galėsite papildyti ir kita įranga. Sportuodami pasitelkite vaizdinę medžiagą – įvairiose platformose gausu vaizdo įrašų, kuriuose rodoma, kokiu tempu ir kaip taisyklingai atlikti pratimus. Be to, šie įrašai dažnai kombinuojami su muzika, tad sportuoti bus kur kas smagiau.
Atminkite, kad sportuodami namuose galite susikurti individualią sporto salę, kurioje viskas vyks pagal jūsų norus bei užsibrėžtus tikslus, o išmanūs įrenginiai atliks kone visą trenerio darbą – ne tik padės sportuoti taisyklingai, bet ir suteiks motyvacijos judėti kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant