Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 28

Sukrėtimas JAV: superžvaigždė dėl „psichologinių problemų“ traukiasi iš dar vieno finalo

JAV olimpinė superžvaigždė Simone Biles traukiasi į ketvirtadienio gimnastikos varžybų finalo tam, kad „susikoncentruotų į savo psichologinę sveikatą“.

24-rių sportininkė, vadinama viena geriausių visų laikų gimnasčių, jau pasitraukė iš komandinio finalo antradienį dėl tos pačios priežasties.

JAV gimnastikos federacija praneša, jog S.Biles vis dar nenusprendė, ar dalyvaus kitą savaitę vyksiančiuose keturiuose individualiuose finaluose.

„Mes besąlygiškai palaikome Simone sprendimą ir gerbiame jos drąsą teikti prioritetą sveikatai. Jos pasiryžimas rodo, kodėl ji yra pavyzdys daugeliui“, – rašoma federacijos pranešime.

S.Biles, kalbėdama su žiniasklaida antradienį, sakė: „Ne, nesu traumuota. Tiesiog mažas mano garbės sužeidimas. Po savo pasirodymo tiesiog nebenorėjau tęsti. Turiu susikoncentruoti į savo psichologinę sveikatą.

Manau, kad šis dalykas yra labai svarbus sporte mūsų laikais. Mes turime apsaugoti savo mintis ir kūnus, neprivalome daryti kažko vien todėl, kad pasaulis iš mūsų to nori.

Nepasitikiu savimi taip, kaip anksčiau. Galbūt senstu. Keletą dienų gavau daug žinučių ir tas spaudimas slegia. Mes nesame tik sportininkai, mes esame žmonės, kartais turime atsitraukti.

Nenorėjau dalyvauti, padaryti kažko kvailo ir susižeisti. Manau, kad keleto atletų pasisakymai padėjo. Tai toks didelis renginys, tai olimpinės žaidynės, bet dienos pabaigoje mes nenorime būti išgabenti ant neštuvų.

Turi būti susikoncentravęs 100 procentų, gal net 120 procentų, kitaip save žalosi.“

S.Biles jau yra visų laikų sėkmingiausia JAV gimnastė, laimėjusi penkis medalius (keturis aukso ir vieną bronzą) Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Vis dėlto Tokijuje S.Biles nedemonstravo gerų rezultatų jau nuo atrankos etapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas