Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 29

Svarsčių kilnotojai dvyniai Optai iškovojo pasaulio čempionato medalius ir pasiekė rekordą

Kazachstano Aktobės mieste vykstančiame pasaulio profesionalų svarsčių kilnojimo čempionate iš Tauragės rajono kilę 21-rių metų broliai Justas ir Julius Optai nuraškė dar du savo sunkaus darbo vaisius – iškovojo planetos sidabrą bei bronzą. Negana to, Justas dar ir pagerino pačio prieš metus pasiektą pasaulio rekordą.
Broliai Optai Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą
Broliai Optai Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą / Asmeninio albumo nuotr.

Justas Optas dalyvavo jaunimo amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 78 kg. Ilgo ciklo rungtyje iškėlęs svarsčius 56 kartus ir užėmęs antrąją vietą, kitą dieną jis džiaugėsi ir dar vienu sidabro medaliu. Dvikovės veiksme vaikinas svarsčius išstūmė 77 kartus ir išrovė 170 kartų.

Asmeninio albumo nuotr./Broliai Optai Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą
Asmeninio albumo nuotr./Broliai Optai pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą

Toks rezultatas jam garantavo antrąją vietą bei naujojo pasaulio rekordininko titulą. Justas pagerino savo paties 2015 m. Dubline pasiektą pasaulio rekordą. Pagerino jis ir Lietuvos rekordą – ankstesnis buvo 167 kartai.

Julius Optas dalyvavo jaunimo amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 95 kg. Ilgo ciklo rungtyje jis iškovojo trečiąją vietą, iškėlęs svarsčius 51 kartą. Dvikovėje jis taip pat liko trečias, nors dėl antrosios vietos vyko atkakli kova. Nuo sidabro medalininko batakiškis atsiliko tik 2,5 taško. Svarsčius jis išstūmė 88 kartus, o išrovė 186 kartus.

Asmeninio albumo nuotr./Broliai Optai Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą
Asmeninio albumo nuotr./Juliaus Opto rekordas

Tokiu rezultatu Julius pagerino Lietuvos rovimo rekordą. Iki tol buvęs geriausias rezultatas – 116 kartų.

Tai broliams dvyniams – jau trečiasis pasaulio čempionatas. Anksčiau vaikinai yra pasakoję apie sunkumus vykstant atstovauti savo šaliai. Kuomet reikėdavo kelionėms leisti savas lėšas, valgyti iš namų įsidėtą maistą. Po kelių puikių pasirodymų čempionatuose, dėmesį į juos pagaliau atkreipė vietos valdžia bei rėmėjai.

„Finansavimas tikrai pagerėjo. Už tai norime padėkoti Tauragės rajono savivaldybei. Taip pat parėmė Taurų nuotykių parko savininkas Antanas Venckus ir vietinis ūkininkas Vytautas Rudminas, – pasidžiaugė broliai Optai. – Šiaip Kazachstanas – labai svetinga šalis, jaunimas laisvai kalba tiek rusiškai, tiek angliškai. Renginys – itin aukšto lygio.“

Šiuo metu vaikinai darbuojasi treneriais Tauragės vaikų ir jaunių sporto mokykloje ir atlieka pareigą Tėvynei – yra kariai savanoriai.

Broliai pernai ne tik lipo ant planetos pirmenybių nugalėtojų pakilos (Justas iškovojo auksą, Julius – bronzą), bet ir didžiavosi pagerinę 32 kg svarsčių rovimo Lietuvos bei pasaulio rekordus (jaunimo grupėje).

Iš Batakių miestelio Tauragės rajone kilę dvyniai Pasaulio, tiesa, tuomet dar tik mėgėjų (kėlė 24 kg, o ne 32 kg svarsčius), čempionų titulus pirmą kartą iškovojo ir 2014 m. Hamburge vykusiame čempionate. Tuomet ir apsisprendė kovoti profesionalų lygyje.

Šiemet abu vaikinai iškovojo ir Europos svarsčių kilnojimo čempionato sidabro medalius.

Asmeninio albumo nuotr./Broliai Optai Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą
Asmeninio albumo nuotr./Broliai Optai pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo sidabrą bei bronzą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas