Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šviesos“ rankininkai neišsaugojo persvaros ir iškrito iš Europos taurės turnyro

Lietuvos čempionams Vilniaus „Šviesos“ rankininkams nepavyko įveikti antrojo EHF Europos taurės turnyro etapo. Pagal reitingą į antrąjį etapą patekusi „Šviesa“ turėjo pripažinti Estijos vicečempionės Rasiku „Mistra“ komandos pranašumą.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka. / VHC „Šviesa“ nuotr.

Prieš savaitę Vilniuje vykusiose pirmose rungtynėse „Šviesa“ įgijo keturių įvarčių persvarą, laimėjusi 34:30. Tačiau atsakomosiose rungtynėse Estijoje, vilniečiai pralaimėjo didesniu skirtumu 25:31 ir pasitraukė iš Europos taurės turnyro.

Atsakomųjų rungtynių pradžia „Šviesai“ nieko blogo nežadėjo. Susitikimo pradžioje rezultatas buvo lygus 4:4, tačiau vėliau „Šviesa“ pateko į labai gilią duobę. Per 17 min. Lietuvos čempionai pelnė vos vieną įvartį ir tuo pasinaudojusi „Mistra“ susikrovė dešimties įvarčių persvarą 15:5, o pirmą kėlinį laimėjo 17:9.

Panašus estų pranašumas laikėsi ir didžiąją antro kėlinio dalį. Rungtynių pabaigoje „Šviesos“ rankininkams keletą kartų pavyko sumažinti atsilikimą iki penkių įvarčių. Bet „Misra“ atlaikė svečių šturmą ir išsaugojusi sau palankią persvarą, pateko į trečiąjį Europos taurės turnyro etapą.

„Šviesos“ komandai atsakomosiose rungtynėse Skirmantas Plėta pelnė 9 įvarčius, Matas Urvikis – 5, Eimantas Sinkevičius – 4, Tadas Rasakevičius – 3, Valdas Drabavičius – 2, Eimantas Pukas – 1.

„Buvo klampios rungtynės, ko ir reikėjo tikėtis. Netikėta buvo tai, kad per pirmas 20 minučių sugebėjome įmesti tik penkis įvarčius. Antrame kėlinyje buvo jau kitoks vaizdas, bet tai jau mūsų neišgelbėjo. Keturių įvarčių pranašumas, kurį įgijome Vilniuje nieko nereiškė. Pritrūko puolime aštrumo, šviežumo bei mėgavimosi rankiniu. Jeigu būtume turėję dar dešimt minučių, gal būtume ir sukovoję. Deja, Lietuvos rankinio klubams ir toliau nepavyko peržengti šio barjero“, – komentavo „Šviesos“ treneris Gintaras Cibulskis.

Iš Europos taurės turnyro pasitraukė ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Į antrąjį etapą pagal reitingą taip pat patekę Lietuvos vicečempionai abu kartus pralaimėjo Skopjės „Alkaloid“ klubui.

Atsakomosiose rungtynėse „Dragūnas“ pralaimėjo namuose 31:37 (17:21). Prieš savaitę Šiaurės Makedonijoje vykusiame susitikime klaipėdiečiai turėjo pripažinti rezultatyviausio visų laikų Čempionų lygos rankininko Kirilo Lazarovo treniruojamos „Alkaloid“ ekipos pranašumą 31:42.

Atsakomosiose rungtynėse rezultatyviausiai „Dragūno“ gretose žaidė Lukas Juškėnas ir Gytis Šmantauskas, pelnę po 6 įvarčius, Mykolas Lapiniauskas įmetė 5 įvarčius, Benas Butkus – 4, Karolis Stropus – 3, ukrainiečiai Vladyslavas Koržukas ir Ihoris Odinokovas – 2, Arvydas Bučius, Paulius Čėsnas ir Matas Kairys – 1.

Jau anksčiau, po pirmojo Europos taurės etapo, iš turnyro pasitraukė ir kiti dalyvavę Lietuvos klubai – Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Amber“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai