Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 25

Taivanas siunčia sportininkus į Pekiną, bet perspėja Kiniją

Taivanas nesiųs nė vieno oficialaus asmens į Pekine vyksiančias olimpines žaidynes, tačiau sportininkai jose dalyvaus. Taip pat Taivanas ragina Kiniją nenaudoti politikos, kuri gali sutrukdyti sporto renginiui ar „sumenkinti“ salą.
Protestuotojai Taivane
Protestuotojai Taivane / „Scanpix“ nuotr.

Taivanas varžosi daugelyje sporto renginių, tarp jų ir olimpinėse žaidynėse, „Kinijos Taipėjaus“ pavadinimu. Tai simbolizuoja demokratiškai valdomą Taivaną kaip „Vienos Kinijos“ dalį, priklausančią Kinijos teritorijai.

Pastaraisiais metais santykiai tarp Taivano ir Kinijos smarkiai pašlijo, o Pekinas taiko ne tik diplomatinį, bet ir karinį spaudimą Rytuose esančiai salai.

Viešu pranešimu buvo paskelbta informacija, jog Taivano sportininkai varžysis žaidynėse Kinijoje be jokių išimčių. Iš viso šalies rinktinę turėtų sudaryti bent keturi atletai.

Nors šalies valdžios asmenų nebus Pekine, Taivano olimpinio komiteto delegacija lydės olimpiečius į Kiniją.

Taipėjuje baiminamasi, kad Pekinas gali bandyti sumenkinti Taivano statusą, sportininkus atidarymo ceremonijos metu priskiriant prie tų, kurie atstovauja Kinijos „specialiam administraciniam regionui“ Hong Konge.

Žiemos olimpinėse žaidynėse Pietų Korėjoje 2018-siais Taivanui atstovavo keturi sportininkai, kurie medalių nelaimėjo. Apskritai, taivaniečiai nėra pasidabinę medaliu žiemos olimpiadose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas