Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjus užpuolusiai Italijos vandensvydžio rinktinei – šimtatūkstantinė bauda ir sankcijos

Italijos vyrų vandensvydžio rinktinė prisivirė rimtos košės. Nesivaldžiusi komanda buvo diskvalifikuota šešiems mėnesiams iš tarptautinių varžybų ir nubausta 100 tūkst. eurų bauda. To priežastis – fizinis ir psichologinis smurtas prieš arbitrus.
Italijos vandensvydžio rinktinė
Italijos vandensvydžio rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

„Sankciją skyrė Tarptautinė vandens sporto federacija už „Pasaulio vandens sporto sąžiningumo kodekso 5 straipsnio pažeidimą“, – teigiama organizacijos pranešime spaudai.

Rimtas pažeidimas, apimantis visus komandos narius, nuo žaidėjų iki trenerių štabo, įvyko rugpjūčio 7 d. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse po ketvirtfinalio rungtynių su Vengrija.

Įtampa tarp arbitrų ir italų pradėjo megztis antrojo kėlinio pabaigoje, kai Francesco Condemi išlygino rezultatą (3:3), tačiau ranka pataikė vengrų žaidėjui į veidą. Teisėjai peržiūrėjo epizodą per VAR ir nusprendė neįskaityti įvarčio bei laikinai pašalinti F.Condemi. Tada Italija turėjo palaukti keturias minutes, kol vėl žaidė su pilna sudėtimi.

Nors italai sugebėjo išlyginti rezultatą 9:9, mačą pralaimėjo baudinių serijoje (1:3) ir į pusfinalį nepateko. Rungtynių pabaigoje Italijos vyriausiasis treneris veteranas Alessandro Campagna „labai agresyviai ir nesportiškai“ protestavo prieš teisėjus, rašoma „World Aquatics' Integrity Unit“ pranešime.

Po pralaimėjimo „Defense“ arenos baseine Italijos komanda susidūrė su teisėjais automobilių stovėjimo aikštelėje prieš pat jiems išvykstant autobusu į olimpinį kaimelį. Būtent tuo momentu ir įvyko fizinis teisėjų puolimas.

„Autobusui jau ruošiantis išvykti, Italija pastebėjo teisėjus stovėjimo aikštelėje. Jie išlipo iš autobuso, kad apsuptų bei fiziškai ir verbaliai užpultų teisėjus, taip pat Pasaulio vandens sporto atstovus ir pareigūnus“, – savo pranešime detalizuoja tarptautinė federacija.

A.Campagna pradėjo priekaištauti teisėjams, kaltindamas juos atsakingais už tai, kas nutiko per rungtynes.

„Ką tu žinai apie vandensvydį? Gi esi iš Juodkalnijos... Tavo, kaip teisėjo, karjera baigta“, – „World Aquatics“ paskelbtoje ataskaitoje įgarsinami trenerio žodžiai.

Anot pranešimo, teisėjai turėjo bėgti atgal prie baseino bei ieškoti pagalbos, o keli Italijos komandos nariai juos vijosi.

Tuo viskas nesibaigė. Italai nusprendė pakerštauti, surengdami protestą kitose rungtynėse su Ispanija dėl 5-8 vietų. Italai per iškilmingą pristatymą atsuko nugarą teisėjams ir Ispanijos komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito