Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tituluočiausios britės olimpinėse žaidynėse nebus: raitelei – kaltinimai smurtu prieš žirgą

Didžioji Britanija Paryžiuje neturės tituluočiausios sportininkės šalyje. Pranešama, kad Tarptautinė žirginio sporto federacija (FEI) suspendavo raitelę Charlotte Dujardin.
Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin / „Scanpix“ nuotr.

Priežastis – galimas smurtas prieš žirgą. FEI teigimu, gautame vaizdo įraše matomas „elgesys, prieštaraujantis žirgų gerovės principams“.

39-erių jojikė pati paskelbė pasitraukianti iš visų varžybų, kol FEI tirs incidentą, nes tyrimą pirmiausiai pradėjo Didžiosios Britanijos žirginio sporto federacija.

Netrukus FEI patvirtino, kad Ch.Dujardin buvo suspenduota 6 mėnesiams.

„Dėl šio sprendimo ji negali dalyvauti artėjančiose 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ar bet kuriuose kituose FEI jurisdikcijai priklausančiuose renginiuose“, – rašoma pranešime.

Pasak neįvardijamo vaizdo įrašo autoriaus, Ch.Dujardin ne vieną kartą naudojo smurtą prieš žirgus ir asmuo jautė pareigą tai nufilmuoti. Visgi koks yra tikrasis vaizdo įrašo turinys – nėra žinoma.

„Tai, kas atsitiko, visiškai neatitinka mano charakterio ir neatspindi to, kaip aš treniruoju savo žirgus. Visgi tam incidentui nėra jokio pasiteisinimo, – sakė Ch.Dujardin – Man labai gėda. Tuo momentu turėjau rodyti geresnį pavyzdį.“

Ch.Dujardin per savo karjerą ant olimpinės pakylos lipo net šešis kartus ir kartu su dviratininke Laura Kenny yra tituluočiausios moterys Didžiojoje Britanijoje pagal olimpinius medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas