Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 09

„Tour de France“ rekordo nebus – britų legendos trauma sugraudino net varžovus

38 metų dviračių sporto žvaigždė britas Markas Cavendishas galėjo tapti prestižinių „Tour de France“ lenktynių rekordininku kaip daugiausiai etapų laimėjęs jų dalyvis, tačiau šiai svajonei nebuvo lemta išsipildyti.
Markas Cavendishas
Markas Cavendishas / AFP nuotr.

M.Cavendishas dar gegužę paskelbė, kad po sezono baigs sportinę karjerą, todėl šių metų „Tour de France“ jam turėjo būti paskutinis. Britas, kaip ir legendinis belgas Eddy Merckxas, buvo laimėjęs 34 lenktynių etapus, tad daugelis tikėjosi, kad M.Cavendishui pavyks tapti vienvaldžiu šios įskaitos lyderiu ir šioje pozicijoje užbaigti karjerą.

Vis dėlto 8-ajame etape, likus apie 60 km iki finišo, britas pateko į griūtį ir susigriebė už dešiniojo raktikaulio. Netrukus paaiškėjo, kad dviratininkas patyrė lūžį ir toliau dalyvauti „Tour de France“ negalės. Tuo pačiu žlugo ir svajonė tapti vienvaldžiu lenktynių rekordininku.

AFP nuotr./Markas Cavendishas pateko į griūtį 8-ajame „Tour de France“ etape.
AFP nuotr./Markas Cavendishas pateko į griūtį 8-ajame „Tour de France“ etape.

„Jis yra geriausias sprinteris „Tour de France“ istorijoje ir norėjo laimėti 35-ąjį etapą, – sakė lenktynių direktorius Christianas Prudhomme'as. – Jis liūdi, mes liūdime, visas „Tour de France“ liūdi.“

„Astana Qazaqstan“ komandai atstovaujantis M.Cavendishas buvo labai arti savo tikslo penktadienį, tačiau dėl dviračio gedimo finišavo antras už belgo Jaspero Philipseno nugaros.

„Skauda visiems komandoje, nemeluosiu, verkiau“, – po lenktynių pareiškė buvęs M.Cavendisho komandos draugas Markas Renshaw, šiemet prisijungęs prie „Astana Qazaqstan“ kaip patarėjas prieš „Tour de France“.

Aštuntojo etapo laimėtojas danas Madsas Pedersenas sakė, kad jam buvo malonu lenktyniauti su gyva dviračių sporto legenda.

„Mūsų santykiai visada buvo geri. Labai gaila, kad legenda turi baigti „Tour de France“ tokiu būdu“, – teigė danas.

Dukart šias prestižines lenktynes laimėjęs slovėnas Tadejus Pogačaras taip pat neslėpė liūdesio.

„Manau, visi čia norėjo, kad jis laimėtų vieną etapą ir jis buvo itin arti to. Tai sunki akimirka. Vaikystėje jis buvo vienas mano mėgstamiausių dviratininkų, tie jo sprintai Eliziejaus laukuose... Mes visi norėjome lenktyniauti jo stiliumi ir turėti tokias kojas, kaip jo“, – sakė slovėnas.

M.Cavendishas dalyvavo „Tour de France“ 14 kartų, tačiau užbaigti lenktynes jam pavyko tik 7 kartus. 2011 ir 2021 m. britas tapo šių lenktynių taškų įskaitos laimėtoju.

„Astana Qazaqstan“ vadovas Aleksandras Vinokurovas išreiškė norą suteikti galimybę M.Cavendishui siekti rekordo 2024-aisiais.

„Norime suteikti jam galimybę lenktyniauti dar metus, tačiau tai priklauso nuo jo paties. Norėtume matyti jį lenktyniaujantį 2024 metais, 15 kartą dalyvaujantį „Tour de France“ ir laimintį 35-ąjį etapą“, – pareiškė buvęs dviratininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas