Sportas gyvai

Turnyro Latvijoje finale – M.Paulikienės ir A.Raupelytės akistata su latvių žvaigždėmis

Šeštadienį Saulkrastuose (Latvija) finišavo antrasis Latvijos paplūdimio tinklinio čempionato etapas. Čia buvo surengta tikra tinklinio šventė, kurioje dalyvavo nemažai pajėgių žaidėjų iš įvairių Europos šalių.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė / nuotr. Augusto Četkausko

Į moterų turnyro finalą pateko abi Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besiruošiančios poros – dukart Europos čempionės latvės Anastasija Samoilova ir Tina Graudina bei lietuvės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Šios komandos šią savaitę Latvijoje kartu surengė ir treniruočių stovyklą.

Šventės latviams sugadinti nepavyko – A. Samoilova ir T. Graudina po gana atkaklios kovos nugalėjo lietuves 2-0 (22:20, 21:15) ir tapo nugalėtojomis.

Oficialiuose turnyruose šiais metais M. Paulikienė ir A. Raupelytė su tituluotomis latvėmis susitiko jau penkis kartus. Kol kas pergalių prieš jas pasiekti dar nepavyko.

Grupės etape Lietuvos olimpietės iškovojo dvi lengvas pergales, o ketvirtfinalyje 2-0 (21:15, 21:14) įveikė kitą Lietuvos porą – penktoje pozicijoje likusias seseris Gerdą ir Rugilę Grudzinskaites. Pusfinalyje po įtemptos kovos M. Paulikienė ir A. Raupelytė įveikė pasaulio čempionato dalyves lenkes Kingą Wojtasik ir Katarzyną Kociolek.

Devintą vietą užėmė Marija Karaliūtė ir Urtė Andriukaitytė, kurios grupėje turėjo galimybę išmėginti jėgas su T. Graudina ir A. Samoilova. Tiesa, rimčiau pasipriešinti nepavyko – 0-2 (9:21, 8:21).

Kitą savaitę M. Paulikienė ir A. Raupelytė dalyvaus „Beach Pro Tour Elite16“ serijos turnyre Šveicarijoje.

Vyrų turnyre Saulkrastuose lietuviai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius užėmė penktąją vietą. Ketvirtfinalyje jie po dramatiškos kovos 1-2 (22:20, 20:22, 13:15) pralaimėjo aukščiausią reitingą turėjusiems pajėgiems anglams Javierui ir Joaquinui Bello.

Devintoje pozicijoje liko Arnas Rumševičius ir Povilas Piešina.

Trečiasis Latvijos paplūdimio tinklinio čempionatas liepos 12-14 dienoms vyks Cėsyje kartu su EEVZA turo antruoju etapu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius