Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 11

Užpultas jaunas sportininkes prievartavęs sporto medikas: peiliu dūrė 10 kartų

Už seksualinę prievartą prieš jaunas gimnastes nuteistas JAV sporto medikas Larry Nassaras buvo užpultas Floridos valstijos kalėjime, pranešė CNN.
Už seksualinę prievartą nuteistas Larry Nassaras
Už seksualinę prievartą nuteistas Larry Nassaras / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvęs JAV gimnastikos administracijos gydytojas L.Nassaras prieš penkerius metus buvo nuteistas 175 metus kalėti už seksualinę prievarta prieš daugiau kaip 150 jaunų mergaičių, kuriomis rūpinosi tris dešimtmečius ir tarp kurių yra aukso medalių laimėjusių JAV olimpinės komandos narių.

Tarp L.Nassaro aukų buvo olimpinės čempionės Simone Biles, Aly Raisman, Gabby Douglas, Jordyn Wieber ir McKayla Maroney.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simone Biles
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simone Biles

Dėl šio skandalo darbo neteko praktiškai visa JAV gimnastikos federacijos taryba ir Mičigano universiteto administracija. Amerikiečiai negalėjo suvokti, kaip šitiek metų buvo nepastebėtas žiaurus nusikaltimas.

L.Nassaras pastaraisiais metais kalėjo Floridos įkalinimo įstaigoje, kol sekmadienį buvo užpultas ir sunkiai sužalotas peiliu.

Kaip pranešė CNN šaltiniai, kaliniui buvo durta net 10 kartų – dusyk kaklą, dusyk į nugarą ir šešis kartus į krūtinę. Teigiama, kad L.Nassaro gyvybę išgelbėjo į įvykio vietą suskubę prižiūrėtojai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Larry Nassaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Larry Nassaras

Dabar teigiama, kad L.Nassaro būklė yra stabili. Jis buvo pervežtas į vietinę ligoninę.

CNN primena, kad prievartautojo teismo procese parodymus davė net 156 nuo jo nukentėjusios moterys. Jos teigė bandžiusios kalbėti apie patiriamą prievartą, bet buvo ignoruojamos JAV gimnastikos federacijos ir Mičigano valstijos universiteto, kur L.Nassaras dirbo sporto mediku.

Galiausiai, 2021-aisiais L.Nassaro aukos prisiteisė 380 mln. dolerių iš gimnastikos federacijos ir JAV olimpinio komiteto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas