Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 15

V.Zelenskis reagavo į planus grąžinti rusus į olimpinį sportą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas neturėtų leisti Rusijos sportininkams varžytis 2024 metų olimpinėse žaidynėse.
V.Zelenskis (dešinėje) išsakė Th.Bachui (kairėje), ką galvoja apie rusų sugrąžinimą į tarptautines varžybas.
V.Zelenskis (dešinėje) išsakė Th.Bachui (kairėje), ką galvoja apie rusų sugrąžinimą į tarptautines varžybas. / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu iš olimpinio sporto valdininkų lūpų vis dažniau skamba mintys apie planus sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos atletus į olimpinę šeimą.

Po to, kai Rusija užpuolė Ukrainą, šalies agresorės atstovams neleidžiama dalyvauti daugumos sporto šakų tarptautinėse varžybose.

Dauguma tarptautinių šalių organizacijų rėmėsi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacija, bet pastaruoju metu šios organizacijos vadovas Thomas Bachas keičia plokštelę ir judina klausimą dėl rusų dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, nepaisant rusų tęsiamų karų nusikaltimų Ukrainoje ir didėjančio aukų skaičiaus.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas

Pasigirdo kalbos, esą sportas turi vienyti, nors Rusijos olimpinio komiteto vadovas viešai yra raginęs sportininkus jungtis į karinę mobilizaciją ir taip prisidėti prie Ukrainos puolimo. Dalis rusų sporto žvaigždžių yra dalyvavę Vladimiro Putino propagandiniuose paraduose.

Dabar V.Zelenskis surengė pokalbį su Th.Bachu, anot Ukrainos prezidentūros atstovų.

„Nuo vasario 184 Ukrainos sportininkai žuvo dėl Rusijos veiksmų, o Rusija naudoja sportą savo propagandiniams tikslams“, – priminė V.Zelenskis.

„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis

Kai kurių olimpinio judėjimo atstovai purena idėją, kad būtų leidžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, kurie nepalaiko karo. Jie startuotų su neutralia vėliava.

Ukrainiečiai mano, kad visos rusų vėliavos yra išteptos krauju. Per 10 mėnesių trunkančias rusų atakas Ukrainoje vos keli Rusijos atletai yra viešai išreiškę nepritarimą karui.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir čiuožėja Kamila Valijeva
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir čiuožėja Kamila Valijeva

„Teisingas atsakas teroristinei valstybei gali būti tik visiška izoliacija tarptautinėje arenoje. Tai liečia ir tarptautinius sporto renginius“, – sakė V.Zelenskis.

VIDEO: V.Zelenskis: numušti visi 13 Kyjivą atakavusių dronų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas