Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės premijų čekiai įteikti pasaulio ir Europos čempionatų prizininkams

Nacionalinėje sporto agentūroje (NSA) pagerbti valstybės premijas pastaraisiais mėnesiais pasaulio ir Europos čempionatuose iškovoję sportininkai ir jų treneriai. Šįkart renginys taip pat buvo skirtas paminėti Kūno kultūros ir sporto dieną, praneša NSA.
Mindaugas Špokas, Vygantas Viršilas, Žygimantas Gališanskis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Mindaugas Špokas, Vygantas Viršilas, Žygimantas Gališanskis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Simboliniai valstybės premijų čekiai įteikti pasaulio kurčiųjų lengvosios atletikos, pasaulio kurčiųjų paplūdimio tinklinio, pasaulio pakrančių irklavimo ir paplūdimio sprinto, pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais, Europos vyrų krepšinio 3X3, Europos sklandytuvų modelių, Europos sklandymo, Europos šoudauno čempionatuose valstybės premijas iškovojusiems sportininkams ir treneriams.

„Kadangi esame komanda, tai turime viena kitai padėti, saugoti viena kitą, nedaryti nesąmonių, mažiau sirgti ir išlaikyti fizinę formą. Aišku, svarbu režimas ir kiti faktoriai, bet didelis noras labai padeda siekti tikslų. Labai svarbu, kad būtų komandinis darbas – be trenerio pagalbos nieko nebūtų, tik trenerio dėka einame tolyn“, – po renginio sakė ketvirtą kartą pasaulio kurčiųjų paplūdimio tinklinio čempionato prizininkėmis tapusios Ingrida Milkintaitė ir Birutė Aleknavičiūtė.

Itin dideles viltis Los Andželo olimpinėms žaidynėms suteikia Lietuvos irkluotojų laimėjimai pasaulio pakrančių irklavimo ir paplūdimio sprinto čempionate. Martyna Kazlauskaitė ir Dominykas Jančionis tapo mišrių dviviečių valčių klasės pasaulio čempionais, o Žygimantas Gališanskis vyrų vienviečių valčių klasėje iškovojo bronzos medalį.

„Svarbiausia juos dabar išlaikyti, kol dar nėra įtraukta į olimpines žaidynes. Prašysime visų, kas gali padėti. Manau, kad Lietuvos irkluotojų laukia tikrai labai didelės perspektyvos ir medalių, ir kelialapių į Los Andželo olimpines žaidynes“, – kalbėjo pakrančių irklavimo ir paplūdimio sprinto oficialaus įtraukimo į olimpinių žaidynių programą laukiantis irkluotojų treneris Vygantas Viršilas.

Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate Jonas Maišelis sprinto trasoje iškovojo sidabro medalį. Tai yra pirmas asmeninėje įskaitoje J. Maišelio laimėtas apdovanojimas suaugusiųjų varžybose. Sportininką treniruoja dviratininkas Ramūnas Navardauskas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Jonas Maišelis
Sauliaus Čirbos nuotr./Jonas Maišelis

„Daug metų būdavau pasaulio čempionate ketvirtas, penktas, labai nedaug trūkdavo iki medalių. Jau prieš 10 metų buvau ketvirtas ir galvojau, kad jau tuoj laimėsiu medalį, bet vis nepavykdavo ir galvodavau, kad jau gal užteks tų bandymų. Laikui bėgant, sportas tapo didele gyvenimo dalimi. Anksčiau galvodavau, kad, jeigu laimėsiu medalį, baigsiu karjerą. Dabar taip negalvoju“, – sakė J. Maišelis.

Valstybės premijas iškovojusių sportininkų ir trenerių pagerbimo popietė tradiciškai Nacionalinėje sporto agentūroje vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį. Išimtis – spalis, kai renginys skiriamas paminėti Kūno kultūros ir sporto dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas