Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vandenlenčių varžybose Palangoje – intriguojanti žymių brolių iš JAV akistata

Prie Palangos esančiame „313 Cable Park“ vyko aukščiausio lygio vandenlenčių sporto varžybos „Red Bull WakeDuel“. Jau devintą kartą Lietuvoje varžėsi tituluočiausi planetos sportininkai, o žiūrovai džiaugėsi įspūdingais pasirodymais ir atkaklia kova.
Varžybų akimirka.
Varžybų akimirka. / Vytauto Dranginio nuotr.

Garsiausius pasaulio vandenlentininkus į Palangą vilioja ne tik modernus parkas, bet ir unikalus renginio formatas. „Red Bull WakeDuel“ finale atletai atkrintamųjų principu varžosi vienas prieš vieną, varžovus sužinoję ištraukus burtus.

Vyrų varžybas vainikavo įspūdingos akistatos tarp dviejų brolių porų – pasaulinių žvaigždžių amerikiečių Gavino ir Trento Stuckey bei britų Liamo ir Ryano Peacockų. Išsidėstymas lentelėje lėmė, kad jau ketvirtfinalyje šie sportininkai turėjo kautis tarpusavyje. Po efektingų pasirodymų teisėjai įžvelgė amerikiečių pranašumus – T.Stuckey nugalėjo R.Peacocką, o G.Stuckey – L.Peacocką.

Amerikiečiai pranoko ir savo pusfinalio varžovus, tad „Red Bull WakeDuel“ čempionas paaiškėjo po šeimos derbio. Šįkart finale triumfavo T.Stuckey, po metų pertraukos iš brolio susigrąžinęs šių varžybų čempiono titulą. Vienas žymiausių planetos vandenlentininkų pastaruoju metu dominuoja kone kiekvienose varžybose. Jis nugalėjo ir ketvirtadienį „313 cable park“ vykusioje geriausio oro triuko rungtyje.

Vytauto Dranginio nuotr./Prizininkai.
Vytauto Dranginio nuotr./Prizininkai.

„Pernai pusfinalyje pralaimėjau jaunesniam broliui Gavinui, todėl tai, kad šiemet galėjau iš jo perimti titulą, man reiškia labai daug. Jaučiuosi nuostabiai. Mums labai pasisekė su burtais, nes tarpusavyje susirėmėme tik finale. Vertindamas varžybas, negaliu nepasidžiaugti šia trasa Lietuvoje – čia išties įrengta daug puikių figūrų, kurios leidžia pademonstruoti kūrybiškumą atliekant triukus“, – įspūdžiais dalinosi T.Stuckey.

Finale broliui pralaimėjęs G.Stuckey nebuvo nusivylęs.

„Labai smagu, kad šiemet galėjome susitikti finale. Tai mums yra geriausias įmanomas rezultatas. Nereikėjo daug galvoti, nes abu gerai žinome vienas kitą. Tiesiog išplaukėme ir darėme tai, ką mokame geriausiai“, – teigė antrosios vietos laimėtojas.

Intriguojanti kova vyko ir tarp moterų. Šįkart ryškiausiai suspindėjo 20-metės ispanės Elenos Bodi žvaigždė. Ji finale nugalėjo Katinką Buiting iš Nyderlandų ir pirmą sykį tapo tokio lygio varžybų čempione.

„Tiesą sakant, kadangi esu po traumos, Palangoje norėjau tiesiog smagiai praleisti laiką. Tikrai nesitikėjau laimėti. Tai yra beprotiška ir šiuo metu neturiu žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti savo jausmus“, – džiaugėsi E.Bodi.

Vytauto Dranginio nuotr./Prizininkės.
Vytauto Dranginio nuotr./Prizininkės.

Trečiąsias vietas užėmė „Red Bull“ atletai brazilas Pedro Caldas ir italė Claudia Pagnini.

Jėgas finale išbandė ir keturi lietuviai – Miglė Praninskaitė, Viltė Matuzevičiūtė, Ignas Dailydė ir Domantas Kazickas. Jiems tai buvo unikali galimybė pasivaržyti su geriausiais pasaulio atletais. Lietuvius labai aistringai palaikė gausiai susirinkę žiūrovai.

„Tokiame renginyje dalyvavau pirmą kartą ir man tai sukėlė daug emocijų. Žiūrovų palaikymas tikrai padėjo. Norėčiau čia išbandyti jėgas ir kitais metais“, – šypsojosi vienas jauniausių varžybų dalyvių, 16-metis I.Dailydė.

„Tai buvo įspūdinga! Sveikinu nugalėtojus ir labai džiaugiuosi, kad turime tokią šeimynišką vandenlentininkų bendruomenę. Nesvarbu, iš kurios šalies esame – visi tampame šio puikaus renginio dalimi. Tai buvo beprotiška diena ir neabejoju, kad „Red Bull WakeDuel“ būtent čia vyks ir ateityje“, – tvirtino varžybų komentatorius Clintas Liddy.

„Red Bull WakeDuel“ finale iš viso varžėsi 32 vyrai ir 16 moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius