Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 08

Vardan Jos: penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė

Geriausi Lietuvos sportininkai išliejo tonas prakaito, kad kuo geriau pasirengtų Tokijo olimpinėms žaidynėms. Per jas trys milijonai širdžių plaks stipriau dėl savo atletų, o jie padarys viską, kad didžiausiose sporto varžybose garbingai atstovautų savo mažytei šaliai. Specialiu projektu prieš žaidynes Tokijuje 15min pristato mūsų olimpiečius ir jų ryšį su Lietuva.
Gintarė Venčkauskaitė
Gintarė Venčkauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penkiakovininkei Gintarei Venčkauskaitei tai bus antrosios olimpinės žaidynės.

Pirmą kartą į Londone vykusias žaidynes klaipėdietė pateko 2012 m., kai būdama 20-ties ten užėmė 12-tą vietą. Patyrusi daug psichologinio ir fizinio krūvio, dabar 28-erių metų atletė Londono patirtį įvardino kaip pasaką.

2016 m. sportininkė iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse, tačiau vykti į Braziliją negalėjo, nes olimpiniame reitinge ji tais metais nusileido Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir Ievai Serapinaitei, o šaliai olimpinėse žaidynėse gali atstovauti tik du vyrai ir dvi moterys.

Tačiau G.Venčkauskaitė atsigriebė, kai kelyje į Tokiją pelnė daugiau reitingo taškų ir net pagerino vienos iš rungčių pasaulio rekordą – šių metų pasaulio taurės finale Vengrijoje 3,2 km bėgimo distanciją su 4 šaudymo serijomis sportininkė įveikė per 11 min. 15,04 sek. Ankstesnis rekordas priklausė turkei Ilke Ozyuksel, kuri 2019 m. Europos čempionate užtruko 11 min. 22,69 sek.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Venčkauskaitė su treneriu
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Venčkauskaitė su treneriu

Olimpinėse varžybose G. Venčkauskaitė išsikėlė tikslą: „Nustebinti save pačią“.

Pakeliui į Tokiją – G.Venčkauskaitės atsakymai į 15min klausimus.

Gražiausia šventė Lietuvoje

Gražiausia ir smagiausia šventė yra Kalėdos, nes susirenka visa šeima. Tiksliau vaikystėje susirinkdavo visa šeima, o dabar visi išsiskirstė. Turiu gyvenime tikslą, kurį pasistengsiu išpildyti: noriu, kad vėl visa šeima susėstų prie vieno stalo. Gal net netilps visi į vieną kambarį.

Gražiausia Lietuvos vieta

Pajūris. Nida. Visa Neringa. Ten nuvykus nėra taip, kad guliu prie jūros. Būna aktyvus laisvalaikis – dviratis, pasivaikščiojimai. Gimiau Klaipėdoje, todėl galbūt jūra mane taip traukia, man patinka ten kur ramu, nėra daug žmonių. O Negyvosios kopos turi kažką magiška.

Karolinos Stažytės nuotr./Parnidžio kopa
Karolinos Stažytės nuotr./Parnidžio kopa

Gražiausia lietuviška daina

Lietuviška daina...? Iš lietuviškų dainų tikriausiai Marijono Mikutavičiaus „Ši vasara“.

VIDEO: Marijonas Mikutavičius - Ši vasara

Svarbiausias žmogus arba žmonės

Pirmoje vietoje dukra ir mama šiuo momentu.

Santykis su Dievu

Mes visi vienaip ar kitaip kažkuo tikim. Galbūt ir galiu įvardinti, kad tai yra Dievas. Turiu tam tikrą vidinį savo tikėjimą. Negaliu sakyti, kad netikiu į Dievą ar tam tikrą religiją. Bet negaliu pasakyti ir į ką tikiu. Turiu savo vidinį pasaulį ir jame gyvenu. Nesu nei prieš, nei už Dievą. Galiu prisipažinti, kad į bažnyčią einu tik per šventes, nes tam ir laiko pristinga. Kažkokio labai didelio ryšio su Dievu neturiu.

Svarbiausia Lietuvos istorinė asmenybė

Valdas Adamkus. Manau, kad jisai vienas svarbiausių prezidentų Lietuvos istorijoje. Pats žmogus yra labai šviesus, gerbiamas iki šiandienos, gerbsime jį ir ateityje. Pirma mintis šovusi buvo ši asmenybė. Iš tų visų žmonių, kurie padėjo Lietuvai, jis toks vienas daugiausiai prisidėjusių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus

Lietuvos asmenybė, su kuria norėtum pavakarieniauti

Šarūnas Jasikevičius. Požiūris į šeimą labai sutampa. Ir kaip treneris labai imponuoja – tikras trenerio autoritetas. Pati ruošiuosi dirbti trenere, todėl su juo būtų įdomu pasikalbėti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Skaniausias lietuviškas patiekalai

Cepelinai, šaltibarščiai ir žemaičių blynai.

Lietuvos sportininko idealas

Artimiausioje aplinkoje – tai Laura Asadauskaitė ir Andrejus Zadneprovskis. Jų pasiekimai Lietuvoje aukščiausi, todėl labiausiai mane motyvuoja.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Andrejus Zadneprovskis ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Roko Lukoševičiaus nuotr./Andrejus Zadneprovskis ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Mylimiausias lietuviškas atlikėjas/grupė

Klausau įvairią muziką ir pagal nuotaiką ji būna. Dažniausiai atlikėjas ar grupė turi man tik kelias mėgstamas dainas. Bet išskirčiau „8 kambarys“ – ir pati grupė, ir jos dainos man patinka.

Įdomiausia lietuviška knyga arba filmas

Ne per seniausiai žiūrėjau lietuvišką komediją per televiziją. Man patinka lietuviškas humoro jausmas – jis išskirtinis. Iš filmų stengiuosi prisikaupti teigiamos energijos, todėl žiūriu komedijas. Žinoma, esu mačiusi ir lietuviškus istorinius filmus, kurie gražūs ir už širdies griebiantys. Bet aš labiau mėgstu pozityvumą, todėl net televizijos žinių stengiuosi nežiūrėti. Jei žiūriu, prisikaupiu labai daug negatyvo ir apsikraunu kitų žmonių nelaimėmis, nors aplinkoje ir taip užtenka neigiamų dalykų. Stengiuosi semtis pozityvo, kiek tik įmanoma. O knygas dabar tenka skaityti tik vaikiškas - dukrai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Venčkauskaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintarė Venčkauskaitė

Geriausia lietuviška prekė

Renkuosi Lietuvos dizainerių drabužius ir daiktus stengiuosi pirkti iš lietuvių gamintojų.

Dešimt brangiausių lietuviškų žodžių

Sveikata, meilė, supratingumas, užuojauta, vertybė, šeima, laimė, pagarba, vaikai, tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas