Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 06

Viktė Ažukaitė – fechtavimo turnyro Švedijoje nugalėtoja

Kasmetiniame tarptautiniame suaugusiųjų fechtavimo turnyre Malmėje (Švedija) lietuvė Viktė Ažukaitė iškovojo aukso medalį tarp 50 sportininkių, praneša Lietuvos fechtavimo federacija.
Viktė Ažukaitė
Viktė Ažukaitė / Mildos Kikaitės nuotr.
Temos: 1 Fechtavimas

Pirmajame pogrupių rate įveikusi visas priešininkes, o antrajame pralaimėjusi vos vieną dvikovą, lietuvė atkrintamosiose gavo 5-ą varžybų reitingo numerį ir iš karto užsitikrino vietą tarp 32 geriausiųjų.

Į 16-uką ji žengė galingai, 15:2 nugalėjusi 28-ą reitingo numerį turėjusią švedę Emma Li, į 8-uką – 15:10 įveikusi 12-u numeriu reitinguotą švedę Moa Maaninką.

Mildos Kikaitės nuotr./Viktė Ažukaitė
Mildos Kikaitės nuotr./Viktė Ažukaitė

Kovoje dėl medalių V.Ažukaitė 15:8 pranoo Norvegijos fechtuotoją Iriną Aschehoug, o pusfinalyje 15:12 nugalėjo švedę Anastassią Jelinevits.

Mildos Kikaitės nuotr./Viktė Ažukaitė
Mildos Kikaitės nuotr./Viktė Ažukaitė

Lemiamoje dvikovoje dėl aukso lietuvė nesunkiai, 15:11, palaužė šeimininkę Švedijos atstovę Louse Ulltjarn ir džiaugėsi čempionės titulu.

Mildos Kikaitės nuotr./Apdovanojimai, Viktė Ažukaitė – ant aukščiausio laiptelio
Mildos Kikaitės nuotr./Apdovanojimai, Viktė Ažukaitė – ant aukščiausio laiptelio

Kita Lietuvos fechtuotoja Monika Narbutaitė pateko tarp 8 geriausiųjų.

Po tris pergales abiejuose pogrupiuose iškovojusi sportininkė, atkrintamosiose 15:11 įveikė švedę Line Baun Grubak, vėliau net 15:8 pranoko ir 2-ą varžybų reitingą turėjusią švedę Eden Rose Rendą.

Tik ketvirtfinalyje ji 8:15 nusileido vėliau sidabrą iškovojusiai L.Ulltjarn.

Milda Kikaitė (2 pergalės 1-ame pogrupyje ir 5 pergalės 2-ame) ir Justė Tamošuitytė (3 pergalės 1-ame pogrupyje ir 4 pergalės 2-ame) iš karto pateko tarp 32 geriausiųjų, tačiau atkrintamosiose jau pirmosios dvikovos iki 15 dūrių buvo lemtingos.

M.Kikaitė 8:15 nusileido suomei Inkai Mikkilai, o J.Tamošuitytė 11:15 pralaimėjo švedei Sarah Larsen. Sportininkės atitinkamai užėmė 18 ir 21 vietas.

Liepa Osipauskaitė į atkrintamąsias pateko su 34-uoju reitingo numeriu ir pralaimėjo pirmąją kovą 8:15 švedei Eden Rose Rendai.

Urtei Kasparavičiūtei pritrūko vienos pergalės, kad įveiktų atkrintamųjų barjerą.

Vyrų grupėje startavo du Lietuvos atstovai. Vaidotas Petraitis (2 pergalės 1-ame pogrupyje ir 4 pergalės 2-ame) atkritamosiose startavo iš 42 reitingo pozicijos. Dėl patekimo į 64-uką jis nugalėjo vokietį Andreasą Adlerį 15:5, dėl 32-uko – 15:11 įveikė švedą Ludvigą Halvarssoną.

Lietuvį galiausiai 10:15 sustabdė vietinis švedas Jonathanas Svenssonas, vėliau laimėjęs sidabro medalį.

V.Petraičiui galutinėje įskaitoje atiteko 30 vietą iš 110 sportininkų.

Mindaugas Tamošiūnas (3 pergalės 1-ame pogrupyje ir 5 pergalės 2-ame) atkrintamosiose 28-uoju reitingo numeriu iš karto pateko tarp 64 geriausiųjų, tačiau jau pirmoje kovoje 12:15 turėjo pripažinti kito švedo Emilio Forsmano pranašumą.

M.Tamošiūnas galutinėje rikiuotėje užėmė 39 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas