Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – Europos rankinio taurės rungtynės: „Amber“ prieš austrų „FIVERS“

Šį sekmadienį, rugsėjo 15 d. 17:00 val., Vilniaus rankinio gerbėjų laukia neeilinis renginys – „Sostinės Tauro“ mokykloje įvyks Europos rankinio taurės rungtynės tarp Vilniaus „Amber“ ir legendinio Austrijos klubo „FIVERS WAT Margareten“. Šios rungtynės pažymės svarbią EHF taurės sezono pradžią, kurioje „Amber“ bandys įveikti vienus stipriausių Austrijos rankinio lyderių.
„Amber“ rankininkai
„Amber“ rankininkai / Klubo nuotr.
Temos: 1 Rankinis

„FIVERS WAT Margareten“ – tai ilgametis ir tituluotas klubas, turintis titulais papuoštą istoriją ir ilgą pasiekimų sąrašą. Austrijos rankinio elito atstovai tris kartus tapo šalies čempionais (2011, 2016, 2018 m.), aštuonis kartus laimėjo Austrijos taurę ir keturis kartus tapo supertaurės nugalėtojais. Be to, klubas jau daugelį metų dalyvauja tarptautinėse varžybose, o jų pasiekimai – tai ne vien žygis iki EHF taurės pusfinalio (1985 m.), bet ir patekimas į EHF Europos lygos aštuntfinalį 2021 m.

„FIVERS“ klubas turi ypatingą ryšį su Lietuva, nes per daugelį metų jo gretose rungtyniavo ir klubą treniravo ne vienas Lietuvos rankinio atstovas, palikęs reikšmingą pėdsaką tiek klubo, tiek viso Europos rankinio istorijoje. Lietuvos rankininkai ne tik prisidėjo prie „FIVERS“ sportinių laimėjimų, bet ir padėjo stiprinti komandos reputaciją tarptautinėje arenoje. Tarp jų yra ir tokie garsūs žaidėjai kaip Vytautas Žiūra, Tomas Eitutis, Romas Kirveliavičius bei treneris Romas Magelinskas, kurie įnešė savo indėlį į šio Austrijos klubo pergales.

Vytautas Žiūra yra vienas ryškiausių Lietuvos rankinio žaidėjų, dviem laikotarpiais – 2003-2009 m. bei 2010-2019 m. – gynė „FIVERS“ garbę ir tapo tikra klubo legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas