Sportas gyvai

Vilniuje – unikali bėgimo treniruotė su pasaulio rekordininku A.Sorokinu

Daugkartinis Lietuvos ir pasaulio bėgimo rekordininkas Aleksandras Sorokinas kviečia šį šeštadienį, birželio 15 dieną, Vilniuje išbandyti jėgas 5 km bėgime „OlyBet Bėgimo dienoje“, rašoma pranešime spaudai.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Organizatorių nuotr.

Visame pasaulyje Lietuvos vardą garsinančiam 42-ejų metų sportininkui priklauso tiek mūsų šalies, tiek planetos 100 km, 100 mylių, 6 val., 12 val. ir 24 val. bėgimo rekordai, o 2022 metais lietuvis jau trečią kartą pripažintas geriausiu pasaulio ilgųjų distancijų bėgiku.

Praėjusiais metais A. Sorokinas apgynė pasaulio čempiono titulą bėgdamas 24 valandas. 2022 metais jis dar kartą pagerino ir paros bėgimo pasaulio rekordą, vidutiniškai bėgdamas net 4:45 min./km tempu.

„Bėgimas yra vienas pagrindinių mano gyvenimo stulpų, tad noriu juo dalintis su visais. Tikiu, kad įveikti 5 km gali dauguma iš mūsų ir tai puiki distancija pradedantiesiems. Svarbiausia žengti pirmą žingsnį ir net nepastebėsite, kaip greitai galite pamilti bėgimą ir sportą, tad kviečiu susitikti šeštadienį pabendrauti, pasivaržyti ir aktyviai pradėti savaitgalį“, – teigia A. Sorokinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas

Šeštadienį šalia sostinės Baltojo tilto vyks „OlyBet Bėgimo diena“ su A. Sorokinu, kurioje visi norints 10 val. galės nemokamai dalyvauti 5 km bėgime, o nuo 10:30 val. – išmėginti jėgas greičio ir šuolio teste.

Bėgimo dieną vainikuos penktadienį startuojančio Europos futbolo čempionato akistatos tarp Ispanijos ir Kroatijos rinktinių nemokama tiesioginė transliacija, kuri vyks specialiai turnyrui įrengtoje „OlyBet Fanų zonoje“.

Renginio organizatoriai primena, kad norint dalyvauti 5 km bėgime su Aleksandru Sorokinu – būtina išankstinė registracija portale „Olyevents.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius