Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

Visi Lietuvos moterų tinklinio klubai iš Latvijos bei Estijos parsivežė pergales

Savaitgalis sėkmingai susiklostė Baltijos moterų tinklinio lygoje rungtyniaujančioms Lietuvos komandoms.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / nuotr. Artūrs Stiebriņš
Temos: 1 Tinklinis

Keturis taškus per dvi dienas iškovojo Jonavos „Aušrinė-KKSC“, o savo vienintelius mačus laimėjo Kauno „Kaunas-VDU“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“.

Turnyro lyderės „Kauno-VDU“ tinklininkės išvykoje 3-1 (20:25, 25:10, 25:21, 25:23) įveikė Rygos RVS-LU (Latvija) ekipą.

Kaunietės pralaimėjo pirmą setą ir tada supykusios tiesiog triuškino varžoves antrajame. Kituose setuose vyko atkakli kova, bet Kauno klubas žaidė tiksliau ir iškovojo pergalę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė sesės – Viltė Bogdanovič pelnė 21 tašką, o Eglė Makauskaitė pridėjo 14. Po 12 taškų surinko Ugnė Lokytė bei Vaiva Valionytė, 11 – Gabija Kasperavičiūtė.

„Pirmajame sete žaidimas klostėsi sunkiai. Tą matėme tiek mes, tiek treneriai. Darėme daug klaidų. Dėl to antrajame sete stengėmės sumažinti savo pačių klaidų skaičių ir pagerinti žaidimo kokybę – paįvairinti puolimą, apsunkinti padavimą. Buvo geras komandinis darbas, didesnė koncentracija ir įvairesnis žaidimas – tai gal ir buvo pranašumai, kurie lėmė pergalę“, – mintimis dalinosi „Kauno-VDU“ žaidėja E.Makauskaitė.

Jonavos „Aušrinės-KKSC“ klubas penktadienį svečiuose po dramatiškos kovos 2-3 (21:25, 25:23, 16:25, 25:21, 13:15) nusileido tai pačiai Rygos RVS-LU ekipai.

Jonavos komandai 21 tašką pelnė Jekaterina Kovalskaja, 19 – Danielė Kvedaraitė, 12 – Greta Mikoliūnaitė, 11 – Emilija Želvytė.

Šeštadienį „Aušrinė-KKSC“ atsitiesė ir 3-1 (22:25, 25:15, 25:21, 29:27) pranoko Rygos RSU-MVS (Latvija) klubą. Šiame mače po 18 taškų surinko J.Kovalskaja ir D.Kvedaraitė, 11 – Simona Vaičiukynaitė, 9 – G.Mikoliūnaitė.

„Penktadienio rungtynėse atidavėme visas jėgas ir, deja, bet pralaimėjome. Į šeštadienio rungtynes žaidėjos atėjo pailsėjusios ir su dar didesniu noru nugalėti. Pralaimėjome pirmą setą, bet tuomet susikaupėme ir kituose setuose įrodėme pranašumą“, – teigė G.Mikoliūnaitė.

VIDEO: Optibet Baltijas sieviešu līga volejbolā RSU/MVS pret Jonavos ,,Aušrinė-KKSC''

Sekmadienį „Aušrinė-KKSC“ turėjo sužaisti Latvijoje ir trečią mačą iš eilės, bet dėl Jelgavos ekipoje užfiksuoto COVID-19 protrūkio, susitikimas buvo atidėtas.

Pergale nudžiugino ir po pertraukos į Baltijos lygos kovas sugrįžusios Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkės. Jos išvykoje 3-1 (25:16, 25:16, 22:25, 25:19) įveikė Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) komandą.

Lietuvos ekipai 21 tašką pelnė Irina Jurkova, 17 – Anastasija Liach, 16 – Anastasija Žestkova.

„Kaunas-VDU“ (45 tšk.) užtikrintai pirmauja čempionate, „Aušrinė-KKSC“ (35 tšk.) užima ketvirtąją vietą, o „Prekyba-Parama“ (10 tšk.) lieka dešimta.

Kitą savaitgalį Jonavoje viešės „Barrus-Voru VK“ (Estija) ir Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) ekipos, o sekmadienį 12 val. Kaune vyks Lietuvos ekipų derbis tarp „Kauno-VDU“ ir „Prekybos-Paramos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas