Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Visos trys Lietuvos poros – Europos U22 čempionato atkrintamosiose

Turkijoje vykstančiame Europos U22 paplūdimio tinklinio čempionate grupės etapą įveikė visos trys Lietuvos komandos.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka. / CEV nuotr.

Sėkmingiausiai startavo Lietuvos vaikinai – Danielius Čumakas ir Jokūbas Lošys. Jie D grupėje 2-0 (21:14, 21:16) nugalėjo anglus Mateuszą Bobkowskį ir Oliverį Quicką bei 2-0 (21:12, 21:10) pranoko airius Liamą Corcoraną ir Ciaganą Davoreną.

Tiesa, kovoje dėl pirmosios vietos grupėje ir tiesioginio kelialapio į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą mūsiškiai 0-2 (18:21, 15:21) nusileido švedams Jacobui Nilssonui ir Elmerui Anderssonui.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate lietuviai žais su olandais Yvo Lunsingu ir Luuku de Grootu.

Kiek sunkiau sekėsi Lietuvos merginoms. Abi šalies poros pralaimėjo pirmus du susitikimus, bet sėkmė paskutiniame ture leido prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

C grupėje Kotryna Čyvaitė ir Livija Vilkelytė 0-2 (11:21, 12:21) pralaimėjo latvėms Anijai Ozolinai ir Kitijai Adamsonei, 1-2 (21:13, 11:21, 12:15) nusileido suomėms Sarai Sinisalo ir Anniinai Muukkai, tačiau vėliau joms buvo įskaityta pergalė prieš dėl traumos iš turnyro pasitraukusias itales Aurorą Mattavelli ir Alessia Pasa.

D grupėje Sandra Vasiliauskaitė su Vakare Siličyte 0-2 (12:21, 8:21) nusileido ukrainietėms Yevai Serdiuk ir Dariai Romaniuk, 0-2 (18:21, 12:21) pralaimėjo olandėms Milai Konink ir Desy Poiesz, bet lemiamoje akistatoje dėl išlikimo 2-0 (21:10, 21:14) pranoko Kosovo atstoves Yliką Jashari ir Melironą Avdullahu.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate L.Vikelytė ir K.Čyvaitė žais su minėtomis olandėmis M.Koning ir D. Polesz, o S.Vasiliauskaitė ir V.Siličytė – su suomėmis S.Sinisalo ir A.Muukka.

Praėjusiais metais Europos U22 paplūdimio tinklinio čempionėmis tapo Danielė Kvedaraitė ir Ariana Rudkovskaja. Šis laimėjimas pakėlė Lietuvos reitingą šioje amžiaus grupėje, kas leido į pirmenybes deleguoti antrąją merginų komandą.

L.Vilkelytė ir K.Čyvaitė bei D.Čumakas su J.Lošiu vietas čempionate pelnė laimėdami atrankas Lietuvoje, o S.Vasiliuskaitė ir V.Siličytė į turnyrą vyko savo lėšomis ir turėdamos aukščiausią reitingą tarp kitų šalies porų.

Europos U22 tinklinio čempionate kovas pradėjo po 32 vaikinų ir merginų komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius