Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ypatingą dieną – į ketvirtfinalį su sirena: „Gerai, kad taip baigėsi“

Pirmasis iš lietuvių šeštadienio rytą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse startavęs irkluotojas Giedrius Bieliauskas džiaugtis galėjo dvigubai.

Jis ne tik dramatiškai įlėkė į vyrų vienviečių valčių ketvirtfinalį, bet ir būtent šiandien – liepos 27-ąją – švenčia savo 27-ąjį gimtadienį.

„Pradžia buvo sunki, bet kol kas viskas pagal planą“, – džiaugėsi žaidynių debiutantas, kuris vyko ir į Rio de Žaneirą, ir į Tokiją, bet kaip rezervinis irkluotojas.

Vienvietę valtį irkluojantis kaunietis į ketvirtfinalį įskriejo beveik su sirena. Po 1500 m daugiau nei 3 sek. nuo reikalingos trečios vietos atsilikęs lietuvis per paskutinius 500 m spėjo panaikinti visą deficitą.

G.Bieliauskas galingu finišu (7:00.96) vos 0,27 sek. aplenkė slovėną Isaką Žvegeljį (7:01.23) ir garantavo sau tiesioginį bilietą į ketvirtfinalį.

„Na, planas nebuvo tiksliai toks, – šyptelėjo lietuvis. – Norėjau irkluoti trejetuke, bet nutiko kitaip. Teko spurtuoti finiše. Viskas gerai, kad taip baigėsi, nes turėjau irkluoti jau 95 proc. jėgų. Minimalus planas įgyvendintas, maksimalus dabar būtų patekti toliau, į pusfinalį.“

Vytauto Dranginio nuotr./Giedrius Bieliauskas olimpinėse žaidynėse
Vytauto Dranginio nuotr./Giedrius Bieliauskas olimpinėse žaidynėse

„Tikėjausi, kad tikrai bus lengviau“, – prisipažino žaidynių debiutantas.

„Nieko, pasimokiau. Kitą kartą bus geriau. Gimtadienis, trečia vieta, džiugu“, – tęsė irkluotojas, kurio kitas startas dabar laukia antradienį.

Vytauto Dranginio nuotr./Giedrius Bieliauskas olimpinėse žaidynėse
Vytauto Dranginio nuotr./Giedrius Bieliauskas olimpinėse žaidynėse

Kitą savaitę Paryžiuje žadamos ir visai kitokios oro sąlygos. Nuo penktadienio olimpinių žaidynių sostinę prausiantis lietus baigsis, o iš debesų išlindusi saulė kilstels temperatūrą virš 30 laipsnių karščio.

„Tokios sąlygos, kaip šiandien, man asmeniškai yra sunkios. Vanduo – beveik lygus, o tai reikalauja daugiau fizinės jėgos“, – pažymėjo G.Bieliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas