Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 26

Žydrūnas Savickas nustebintas vaizdo prie savo klubo: „Kaip karo filmuose“

Daug metų stipriausiu pasaulio žmogumi tituluotas Žydrūnas Savickas planavo šiais metais grįžti į galiūnų sporto varžybas. Bet koronavirusas kelia sumaištį jo galvoje.
Žydrūnas Savickas ir jo daiktai
Žydrūnas Savickas ir jo daiktai / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Būdamas 44-erių Ž.Savickas dar planavo pasirodyti galiūnų varžybose šiais metais.

Per karjerą 4 kartus pasaulio čempionu tapęs ir net 8 sykius laimėjęs prestižines stipruolių varžybas „Arnold Strongman Classic“ (pastarąjį kartą 2016 m.) jis pernai dar rungėsi Baltijos pirmenybėse ir neketino sėdėti ramiai šį sezoną.

„Dar galvojau dalyvauti varžybose. Bet nežinau, kiek visa tai truks, – 15min sakė Ž.Savickas. – Dabar atrodo, kad karantinas truks ne mėnesį ir ne du. Gal net visus metus. Nepanašu, kad greitai baigsis.“

Pratybas jis perkėlė į namus, kur turi svarmenų, stacionarų dviratį.

„Atšilus orams gal reikės galiūnų sporto įrangos atsivežti. Bet kokiu atveju reikia sportuoti. Žmones išgelbės nuo koronaviruso, bet didelių pasekmių sukels kitos ligos, kai imunitetas nusilps. Žmonių sveikata nusilps“, – kalbėjo Ž.Savickas.

Jis bando rūpintis savo sporto klubais, kurių yra įkūręs penkis: du Vilniuje, po vieną Klaipėdoje, Molėtuose ir gimtuosiuose Biržuose.

Visi penki Big Z klubai užrakinti po Vyriausybės nutarimų. Ž.Savickas ten apsilanko tik tam, kad apžiūrėtų ir palietų gėles.

„Manau, kad visam Lietuvos, o ir pasaulio verslui itin yra prastas metas. Net ne prastas, o dar blogiau. Ekonominis sunkmetis dar yra viena, bet kai esi visiškai uždarytas, esame tarsi kalėjime, nieko negalime dirbti“, – krimtosi Ž.Savickas.

Vienas jo klubų išsinuomojęs patalpas sostinės SEB arenoje, kur prie teniso, badmintono aikštynų yra ir viešbutis. Savaitės pradžioje darbo reikalais užsukęs į sporto klubą Ž.Savickas išvydo neįprastą vaizdą: tai buvo pirmoji diena po sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimo karantinuoti savivaldybių parūpintose patalpose visus iš užsienio grįžusius žmones.

VIDEO: Dėl priverstinės izoliacijos viešbutyje skamba žmonių skundai

„Turėjau darbinių reikalų ir pamačiau, kaip žmones suleidžia į viešbutį per avarinį įėjimą, kad nebūtų papildomų kontaktų, – pasakojo Ž.Savickas. – Vaizdas kaip karo filmuose.

Girdėjau, kaip žmonės skundėsi, kad reikės gyventi po keturis. Pats žinau, kokie ten kambariai. Pas mane namuose vonios kambarys didesnis.“

Tvarkai pasikeitus, viešbutis prie Ž.Savicko klubo ištuštėjo, gyventi karantine liko apie 30 žmonių.

VIDEO: Viešbučių grupės „Darnu Group“ direktorius Vilius Vaičekauskas: „Urbihop“ viešbutyje liks apie 30 žmonių

Galiūnui nepatinka, kad neleidžiama dirbti įprastu ritmu, jo galvoje pilna sąmokslo teorijų dėl koronaviruso.

„Gal jau dabar tarp mūsų yra tūkstančiai užsikrėtusių. Dalis mūsų jau persirgo, kita dalis dar persirgsime. Dabar atrodo, kad nuo kitų ligų mirčių tarsi nebūtų, – kalbėjo Ž.Savickas. – Visi tie skaičiai man nerodo logikos. Kiek užsikrečia gripu, o kiek koronavirusu? Santykis neaiškus. Nesu mokslininkas ir gydytojas, bet man kyla daug klausimų.“

Skaudžiausia padėtis dėl pandemijos yra Italijoje, kur kovo 25-osios duomenimis užsikrėtusių žmonių skaičius siekė daugiau nei 74 tūkst., o nuo COVID-19 mirusių – net 7,5 tūkst. – daugiausiai tarp visų šalių pasaulyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laidotuvės Bergame
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Laidotuvės Bergame

Ž.Savickas mano, kad Italijos sveikatos apsaugos sistema neveikia, jam yra įstrigęs prieš penkerius metus vasaros viduryje viešint Italijoje regėtas vaizdas, kai patyręs traumą pats išvydo perpildytas palatas ir koridoriuose lovose gulinčius ligonius.

„Man tada trūko raumuo, – pasakojo Ž.Savickas. – Norėjau pasidaryti magnetinį rezonansą, bet pabėgau iš ligoninės, nes jie susiruošė daryti rentgeno nuotrauką.

Juk man reikėjo magnetinio rezonanso, o ne nuotraukos – nuo tada neturiu geros nuomonės apie italų mediciną. Man atrodo, kad žmonės miršta ne nuo koronaviruso, o nuo to, kad jiems nesuteikiama pagalba dėl kitų ligų.“

Asmeninio arch. nuotr./Žydrūnas Savickas
Asmeninio arch. nuotr./Žydrūnas Savickas

Dabar Ž.Savickas rengiasi ilgam karantinui, nuo kurio trukmės priklausys ir tai, ar jis pats dar kels rąstus ir dalyvaus kitose rungtyse per galiūnų varžybas.

„Namie mankštinuosi. Turiu pasidaręs sąlygas, tad galiu pasportuoti, – sakė jis. – Planavau dar dalyvauti, bet jei karantinas užsitęs labai ilgai, gal teks karjerą baigti.

O gal kaip atėjo virusas, taip greitai ir išeis. Klausimų labai daug.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas