Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

200 milijonų vertės revanšas (video)

Laukiamiausia pasaulyje dvikova tarp Lennoxo Lewiso ir Vitalijaus Kličko gali įvykti. Britas vėl treniruojasi, o ukrainietis trina rankomis iš nekantrumo.
Vitalijus Kličko
Vitalijus Kličko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sėkmingiausias pastarojo dešimtmečio boksininkas L.Lewisas nuspyrė pensininko šlepetes į šalį ir vėl ketina lipti į ringą. 42 metų britas ketina sutikti ir dalyvauti atsakomojoje dvikovoje su pasaulio sunkaus svorio čempionu pagal WBC versiją V.Kličko.

Apie 201 cm ūgio britų milžino sugrįžimą vis dar sklinda gandai. Tačiau 2009 metų viduryje jiems bus padarytas galas. Kalbama, kad būsimos didžiosios dvikovos vieta gali būti Niujorko „Madison Square Garden“ arba Londono „O2“ arenos.

Dviejų vaikų tėvas L.Lewisas neteko daug svorio, tačiau tinkama mityba visus reikalus gali greitai pataisyti. Beje, jis nuo bokso pasaulio niekur toli nepabėgo – JAV televizijos kanale HBO dirbo komentatoriumi prie ringo.

Ši dvikova verta maždaug 200 milijonų JAV dolerių. Ją norėtų matyti visas pasaulis.

„Ši dvikova verta maždaug 200 milijonų JAV dolerių. Ją norėtų matyti visas pasaulis“, – tvirtino buvęs brito treneris Emanuelis Stewardas. Abu boksininkai paskutinį kartą grūmėsi 2003 metų birželio 21 dieną.

Tuomet pirmavęs V.Kličko buvo priverstas nutraukti kovą dėl gilių smarkiai kraujuojančių žaizdų virš ir apačioje kairės akies. „Lennoxas jau tada man tiesiog ringe pasiūlė revanšą. Deja, vėliau jis baigė karjerą“, – pasakojo 37 metų ukrainietis.

Šiais metais V.Kličko po trejų metų pertraukos sėkmingai grįžo į didyjį boksą. Spalio 11 dieną jis įspūdingai įveikė Samuelį Peterį ir tapo planetos čempionu. Dabar laukia L.Lewiso sugrįžimo. Beje, po dviejų savaičių jis su brito atstovais pradeda pirmuosius pokalbius.

„Džiaugiuosi šia dvikova iš anksto. Pirmoji jos dalis buvo 2003 metais, o antroji turi dar įvykti. Šįkart esu čempionas, šįkart aš ir laimėsiu“, – neabejojo V.Kličko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas