Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 10

Apie didžiąją bokso politiką ir olimpiadą atsivėręs E.Stanionis: „Žiauriai sudėtinga“

„Lauki, sėdi ir žiūri. Sudėtinga. Žiauriai. Ypač psichologiškai. Į galvą lenda visokios mintys. Ar iš viso gyvenime dar kovosi, ar jau nebe?“ – interviu 15min prisipažino geriausias Lietuvos boksininkas Eimantas Stanionis.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pernai balandį jis kėlė į viršų WBA profesionalų bokso čempiono diržą, 12 raundų kovoje įveikęs favoritu laikytą rusą Radžhabą Butajevą. Atrodė, kad pasaulis atsidūrė po lietuvio kojomis.

Telefonas be perstojo vibravo nuo sveikinimų – E.Stanionis tapo pirmuoju lietuviu profesionalų bokso pasaulio čempionu.

Tarsi filme „Rokis“ po istorinio laimėjimo su šlove turėjo atkeliauti ir milijoniniai honorarai, kontraktai ir ryškiausios kovos ringe.

Tačiau realybė pasisuko taip, kaip nerodo joks Holivudo filmas. Niekam profesionalų ringe dar nepralaimėjusį lietuvį – 14 pergalių ir 9 nokautai – kažkas tarsi prakeikė.

„Scanpix“ nuotr./Eimantas Stanionis su WBA pasaulio čempiono diržu
„Scanpix“ nuotr./Eimantas Stanionis su WBA pasaulio čempiono diržu

„Chaosas, – vienu žodžiu situaciją apibūdino E.Stanionis. – Turėjau gal jau 7 numatytas datas, kada lipsiu į ringą, tačiau nė viena neišsipildė.“

„Žiauriai sunku. Ir psichologiškai, ir fiziškai. Jau daugiau nei metai be kovų. Sportuoju, gyvenu tuo, bet nekovoju. Atrodo, viskas puiku – laimėjau, tapau pasaulio čempionu, bet kovų nėra. Nieko nėra.

Sutariu datą, pradedu ruoštis, bet kažkas nutinka ir vėl turiu laukti. Vėl ir vėl. Keista ir labai sudėtinga“, – atviravo E.Stanionis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stanionis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stanionis

Į Lietuvą jis grįžo prieš 10 dienų, kai sugriuvo naujausi planai – balandžio 29-ąją turėjusi vykti jo ir kylančios JAV bokso žvaigždės, taip pat dar niekam ringe nepralaimėjusio Vergilo Ortizo jaunesniojo kova.

Ši akistata aukcione buvo parduota už 2,3 mln. JAV dolerių. JAV sporto milžinas ESPN rašė, kad E.Stanioniui, kaip čempionui, turėjo atitekti 75 proc. šios sumos.

WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis 2021 m. yra įveikęs kitą lietuvį Egidijų Kavaliauską
WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis 2021 m. yra įveikęs kitą lietuvį Egidijų Kavaliauską

Tai būtų kol kas pelningiausia kova jo gyvenime, tačiau galiausiai teko pačiam tiesiog susimokėti už treniruočių stovyklą Los Andžele.

V.Ortizui, jau ne pirmą sykį karjeroje, buvo diagnozuota paslaptinga liga rabdomiolizė – skersaruožių skeleto raumenų ląstelių irimas.

Išskirtinį interviu 15min.lt davęs E.Stanionis atsivėrė apie sudėtingą situaciją, naują kovos datą ir Paryžiaus olimpinių žaidynių svajonę.

– Grįžote į Lietuvą. Kaip atrodo jūsų dienotvarkė? Atostogaujate?

– Sportuoju, jokių atostogų. Krūviai mažesni, bet sportuoju kiekvieną dieną. Palaikau sportinę formą. Perspausti irgi negali, nes perdegsi, bus sunku ir psichologiškai, ir fiziškai, bet ir atostogoms laiko nėra. Netrukus reikės vėl pradėti ruoštis kovai.

– Su V.Ortizu? Ar jau žinoma kovos data?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas