Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa parodė: beveik pusė profesionalių MMA kovotojų vartoja marihuaną

Jeffas Novitzky, dirbantis su UFC kovotojų sveikatos prevencija, nė kiek nenustebo patikintas, kad daugybė organizacijos sportininkų vartoja kanapes.
Beveik pusė profesionalių MMA kovotojų vartoja marihuaną
Beveik pusė profesionalių MMA kovotojų vartoja marihuaną / „Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ neseniai atliko didžiulę apklausą, kurioje dalyvavo 170 profesionalių mišrių kovos menų (MMA) kovotojų.

Net 45,9 jų pripažino vartojantys marihuaną atsistatymui ar pramoginiams tikslams. Dar 4,7 proc. kovotojų pripažino anksčiau reguliariai vartoję kanapes, tačiau dabar to nedarantys.

76,5 apklaustų kovotojų sako, kad yra vartoję kanabinoidų sudėtyje turinčių preparatų atsistatymo tikslais.

„Manau, šie skaičiai skamba gan tiksliai, – „The Athletic“ sakė J.Novitzky, einantis UFC sportininkų sveikatos viceprezidento pareigas. – Aš niekada neapklausinėjau mūsų sportininkų. Juokinga, bet apie tai turėjau labai daug diskusijų. Tai, manau, yra populiariausia tema, kuria domisi kovotojai.“

Tai, manau, yra populiariausia tema, kuria domisi kovotojai

Marihuana ir kanabinoidai yra Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) draudžiamų preparatų sąraše, tačiau JAV antidopingo agentūra tai draudžia vartoti varžybų metu. Šis periodas prasideda nuo svėrimų ceremonijos ir baigiasi tada, kai sportininkas palieka narvą po kovos.

Sportininkai prieš turnyrą yra testuojami, o jų mėginiuose medžiagos tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis negali viršyti 150 ng/ml. Šis rodiklis anksčiau buvo 15 ng/ml, tačiau padidintas dar 2013-siais.

Jei turnyro metu sportininkas viršija šias normas, jam gresia bauda arba diskvalifikacija, tačiau, kadangi daugumoje JAV valstijų kanapės yra legalios, į jas vis nuolaidžiau žiūri ir sporto organizacijos.

Štai dar prieš UFC 244 turnyrą Kelvino Gastelumo mėginyje THC kiekis viršijo normą, tačiau jam iš pradžių skirta devynių mėnesių diskvalifikacija vėliau sutrumpinta iki penkių mėnesių.

Neseniai Kalifornijos valstijos sporto komisijos vadovas Andy Fosteris atskleidė, kad atletams, viršijusiems leistinas normas, skiria apie 400 dolerių baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas