Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mike'o Tysono sugrįžimas: bokso legendų dvikova baigėsi netikėtu teisėjų sprendimu

​​​​​​​Du buvę pasaulio bokso čempionai Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas susigrūmė aštuonių raundų dvikovoje Los Andžele, bet po atkaklaus mūšio nugalėtojas paskelbtas nebuvo – teisėjų verdiktas – lygiosios.
Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje.
Mike'as Tysonas (dešinėje) ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje. Jų mačas baigėsi lygiosiomis. / „Scanpix“ nuotr.

Dvikovai teisėjavę trys buvę boksininkai nusprendė skelbti lygiąsias per kovą, kurioje iš pirmo žvilgsnio geriau atrodė M.Tysonas.

„Man tai tinka, – sakė į ringą po labai ilgos pertraukos grįžęs 54 metų legendinis boksininkas. – Žiūrovams turėjo patikti.

Nokautas nieko nereiškia. Svarbiausia atlaikyti visą mačą. Aš buvau laimingas, kad likau stiprus. Kartais dviejų minučių raundai atrodė kaip trijų.“

51 metų R.Jonesas vis dar gaudė orą po atkaklios kovos, bet jau užsiminė apie revanšą, kurį galima išvysti netolimoje ateityje, nes dviejų 50 metų slenkstį perkopusių čempionų dvikova kėlė labai didelį ažiotažą.

Los Andželo „Staples Center“ arenoje jie susitiko aštuonių raundų dvikovoje.

Raundų trukmė sutrumpinta nuo trijų minučių iki dviejų, su apribotomis taisyklėmis.

Abu boksininkai parodė blyksnius savo buvusios šlovės ir talento, o M.Tysonas aktyviau pradėjo kovą, kuri Lietuvos laiku vyko sekmadienį paryčiais.

Netrukus intensyvumo lygis krito, bet M.Tysono smūgiai atrodė dažnesni ir galingesni nei R.Joneso.

Pavyzdžiui, bokso dvikovą vertinęs „The Guardian“ neoficialiai skaičiavo, kad M.Tysonas turėjo laimėti 10:9 (79 smūgiai prieš 73).

Bet šįkart Los Andžele dvikovą lygiosiomis įvertinę Christy Martinas, Vinny Pazienza ir Chadas Dawso skaičiavo taip: 76:76, 79:73, 76:80.

Galiausiai toks rezultatas nenuvylė M.Tysono, kuris juokavo: „Kodėl niekam nerūpi mano užpakalis? Aš nesikoviau jau 15 metų. O jis nustojo kautis tik prieš trejus metus, o visi kažkodėl rūpinosi jo užpakaliu.“

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje.
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje.

„Esu labai patenkintas. Aišku, kūnas jaučia. Viską, ką jis padarė, jaučiasi“, – sakė R.Jonesas, per kovą daugiausiai bandęs prispausti varžovą.

Už kovą – milijonai dolerių

M.Tysonas svėrė 99,97 kg ir nusimetęs marškinėlius parodė kūną bei raumenis, kurie dabar priklauso 54 metų vyrui.

R.Jonesas svėrė 95 kg – jo kūnas atrodė kiek menkiau paruoštas, bet vis tiek geresnės būklės nei daugumos 51 metų bendraamžių.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje.
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas ir Roy Jonesas Jr. susigrūmė Los Anželo „Staples Center“ arenoje.

Abu jie yra legendos bokso gerbėjams, o M.Tysonas dėl išskirtinio talento ir skandalų už ringo ribų pakilęs į sporto superžvaigždžių lygį.

Krepšinio legendų terminais, ESPN taip apibūdino dviejų boksininkų populiarumo svorį: Michaelas Jordanas prieš Scottie Pippeną.

Geležinis Mike'as yra tapęs jauniausiu bokso sunkiasvoriu pasaulio čempionu, būdamas 20-ies ir keturių mėnesių. Jis buvo pasiekęs 50 pergalių ir patyręs 6 nesėkmes, o iš pusšimčio pergalių 44 atėjo nokautais. Pastaroji M.Tysono kova buvo 2005 metais, kai jis pralaimėjo Kevinui McBride'ui.

Buvo skaičiuojama, kad per karjerą M.Tysonas uždirbo šimtus milijonų, bet prabangūs namai, mašinos, net tigrai (kaip naminiai gyvūnai), ištirpdė jo sąskaitą.

Už šią kovą M.Tysonui turi atitekti 10 mln. dolerių.

Nors žiūrovų arenoje dėl pandemijos beveik nebuvo, mokamos transliacijos (kaina – 50 dolerių) buvo populiarios, o boksininkai buvo pažadėję honorarus skirti labdarai.

R.Jonesui atriekta 1 mln. dolerių, nors jis irgi buvęs bokso pasaulio čempionas, kurio rezultatų rodiklis – 66 pergalės ir 9 pralaimėjimai.

„Aš esu laimingas. Galėjau pajusti, ką reiškia būti viename ringe su Mike'u Tysonu, prieš numirdamas, – sakė R.Jonesas CNN. – Mano geriausia svajonė išsipildė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas