Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Bokso žvaigždės Tysono Fury įvaizdį žaloja seksistiniai ir homofobiški pasisakymai

Šokiruojančiais pasisakymais pagarsėjęs britų kovotojas Tysonas Fury neteko vieno iš čempionų diržų, kuriuos iškovojo nugalėjęs Vladimirą Klyčko. Tačiau tai nėra vienintelės jo bėdos.
Tysonas Fury džiaugiasi pergale
Tysonas Fury džiaugiasi pergale / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tysonas Fury Boksas

Iš Mančesterio kilęs kovotojas susiduria ir su priešiška visuomenės nuomone. 80 tūkst. BBC skaitytojų pasisakė prieš boksininko kandidatūrą į metų sporto asmenybės apdovanojimus.

T.Fury yra viešai pareiškęs, kad moters vieta yra gulint nugara ant lovos: „Aš nesu seksistas. Tiesiog tikiu, kad moters vieta yra virtuvėje ir lovoje.“

Boksininkas pridūrė, kad jų šeimoje tokie santykiai yra norma: „Aš myliu savo moteris ir tai, ką sakau, galioja mano žmonai. Ji žino savo vietą ir aš žinau jos vietą. Tokia mūsų kultūra. Tai nesusiję su aplinkiniu pasauliu. Jeigu būčiau normalus žmogus, o ne dėmesio centre, niekam nerūpėtų, ką aš sakau savo žmonai.“

„Tysonas Fury myli kitus žmones. Jis niekam nejaučia neapykantos“, – tvirtino pats boksininkas. 

Tuo tarpu Mančesterio policija kaltina boksininką neapykantos kurstymu po jo pareiškimų apie homoseksualumą ir pedofiliją.

„Scanpix“ nuotr./Tysonas Fury
„Scanpix“ nuotr./Tysonas Fury

Po įspūdingos pergalės prieš Ukrainos boksininką jis atskleidė savo požiūrį į homoseksualus: „Yra tik trys dalykai, kurie turi būti pasiekti, kad blogis įsigalėtų: homoseksualumas turi būti legalus, turi būti daromi abortai ir egzistuoti pedofilija. Kas prieš 50 metų būtų pasakęs, kad du iš trijų bus legalizuoti?“

Tai, ką sakau, galioja mano žmonai. Ji žino savo vietą ir aš žinau jos vietą.

Britų boksininkas šią savaitę neteko vieno iš pasaulio čempiono diržų. IBF organizacija liepė britui ginti čempiono titulą prieš 31-erių metų ukrainietį Viačeslavą Glazkovą, kuris šios organizacijos sunkiasvorių reitinge pakilo į pačią viršūnę.  Ukrainietis per karjerą iškovojo 21 pergalę (13 nokautais) ir vieną kovą baigė lygiosiomis.

Situacija yra subtili, kadangi pagal V.Klyčko ir T.Fury sutartį, nei vienas, nei kitas negali iki revanšinės dvikovos kovoti su jokiu kitu priešininku. 

Taigi visas 25 kovas per karjerą laimėjęs (18 nokautais) iškovojęs britas privalėjo atsisakyti IBF pasaulio čempiono titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas