Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bronzą pasaulio kiokušin karatė čempionate iškovojusi Rita Pivoriūnaitė: „Pradžioje buvo liūdna. Po to pasakiau – ei, ir vėl kaip lietuviai niurzgėsiu. Juk iškovotas medalis – nerealu“

Pasaulio kiokušin karatė čempionate Vilniuje bronzos medalį lengvo svorio kategorijoje iškovojusi dukart Europos čempionė Rita Pivoriūnaitė pradžioje jautėsi nusivylusi: „Po kovos buvo žiauriai liūdna. Juk iki finalo ir galimybės pasivaržyti dėl planetos aukso buvo vienas žingsnis, o aš suklupau pusfinalyje. Po to pagalvojau – neverta niurzgėti... Nebūsiu statistine lietuve – nebambėsiu. Juk iškovojau medalį – tai nerealu. Juk tai pasaulio čempionato medalis“, – sakė bronzos apdovanojimą apžiūrinėjanti viena garsiausių mūsų šalies kiokušin karatė sportininkių.
Čempionato akimirka – Rita Pivoriūnaitė
Čempionato akimirka – Rita Pivoriūnaitė (dešinėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniuje vykstančios planetos kiokušin karatė pirmenybės R.Pivoriūnaitei – jau trečiosios. 2009 metais Sankt Peterburge (Rusija) vykusiame pasaulio čempionate pagal svorio kategorijas lietuvė pateko tarp 8 geriausių sportininkų, o 2011 metais Japonijoje praūžusiame pasaulio čempionate be svorio kategorijų dukart Europos čempionė kumite rungtyje ir vieną kartą kata rungties aukso medalio laimėtoja  neprasimušė į turnyro pusfinalį.

Sėkmingai pirmenybėse šeštadienį Vilniuje žengusi R.Pivoriūnaitė pusfinalyje nesugebėjo palaužti kazachės Marijos Gredniovos.

– Kurį iš trijų pasaulio čempionatų išskirtumėte? Greičiausiai, šį, nes laimėjote pirmąjį medalį tokio rango varžybose?, – 15min.lt paklausė R.Pivoriūnaitės.

– Vis dėlto, man labiau patiko Japonijoje vykusios planetos pirmenybės. Nepagalvokite, Vilniuje tikrai nuostabu buvo kovoti, iškovoti medalį, tačiau Tokijuje buvo labai įdomi nuotaika. Juk kovojome šalyje, kuri yra kiokušin karatė lopšys - buvo labai daug vidinių emocijų.

– Patenkinta esate pasiektu rezultatu?

– Kaip sakoma, burtai yra burtai, tačiau jei būtų pasisekę patekti į varžybų tinklelį, kuriame pusfinalyje tektų kovoti su japone, man būtų lengviau. Kazachė labai pajėgi ir fiziškai stipri sportininkė – man toks stilius ne itin patogus. Yra kaip yra...

– Ar galima sakyti, kad tai yra jūsų karjeros viršūnė ir po varžybų Vilniuje pradėsite galvoti apie ramesnį gyvenimą?

– Tikrai negaliu sakyti, kad greitai baigsiu karjerą, tačiau negaliu būti tikra, kad dalyvausiu kitame pasaulio čempionate – juk jis vyks 2017 metais. Įsitikinusi, kad dar ilgai kovosiu kata rungtyse – man patinka ši karatė rungtis, o kaip bus su kumite – klaustukas. Šiaip, dabar man sunku kalbėti apie galimus karjeros vingius – kol kas esu nedidelėje euforijoje. Juk laimėjau medalį. Rytoj, kai viskas atslūgs, gal ir blaiviau pradėsiu mąstyti ir galėsiu pati sau susidėlioti ateities planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas