Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusi R.Namajunas varžovė sutriko: kovos įkarštyje išsprūdo krūtis

Buvusi mišrių kovos menų pasaulio čempionė Jessica Andrade išsimušė iš vėžių, kai pateko į netikėtą situaciją per kovą Las Vegase.
Jessica Andrade
Jessica Andrade / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jessica Andrade yra patyrusi kovotoja.

2019 metais, kai Rožė Namajunas gynė UFC čempionės titulą minimalaus svorio kategorijoje, Rio de Žaneire brazilė įveikė lietuvių kilmės kovotoją.

2020 metais R.Namajunas pasiekė revanšą prieš J.Andrade, kuri šiemet rikiuojasi šeštoje reitingo pozicijoje minėtoje svorio kategorijoje.

„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas prieš Jessicą Andrade
„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas prieš Jessicą Andrade

Per pastarąjį kovą „UFC Vegas 69“ kovų renginyje J.Andrade išgyveno netikėtą situaciją.

31 metų brazilė kovojo su aštuoneriais metais jaunesne Erin Blanchfield, kai nutiko mišrių kovos menų varžybose neįprastas dalykas.

Interviu „Ag Fight“ J.Andrade papasakojo, kad kovos metu ji prarado susitelkimą, nes viena jos krūtų iššoko bandant parblokšti varžovę.

„Tai nėra pasiteisinimas, bet tuo metu praradau koncentraciją. Nes jai sujudant, ji pečiu prispaudė mane, o mano krūtinė išslydo. Aš praradau susitelkimą ir negalėjau susikaupti veiksmui“, – paaiškino J.Andrade.

Brazilė teigė, kad po šio momento kovoti tapo sudėtinga ir ji pralaimėjo.

„Viskas, apie ką galvojau, buvo mano krūtinė. Kai norėjau atgal sukišti krūtį, tuo momentu jai atsirado galimybė mane parversti. Kita vertus, tai yra kovos dalis. Tai – ne pasiteisinimas. Ji tikrai buvo parengusi gerą kovos planą. Tai nebuvo atsitiktinė jos pergalė, – kalbėjo J.Andrade. – Mes turime būti pasirengusios viskam: aš turėjau būti pasiruošusi, net ir tokiam atvejui, jei krūtis iššoktų. Taip jau buvo nutikę kituose mačuose anksčiau. Aš neturėjau dėl to jaudintis.“

J.Andrade yra laimėjusi 24 kovas ir pralaimėjusi 11. Prieš pralaimėjimą E.Blanchfield, brazilė buvo laimėjusi tris kovas paeiliui, o pastarąjį kartą nesėkmę patyrė 2021 metų balandį.

„Scanpix“ nuotr./Jessica Andrade
„Scanpix“ nuotr./Jessica Andrade

E.Blanchfield po kovos teigė, nepastebėjusi varžovės sutrikimo.

„Žinau, kad kartais po pralaimėjimų žmonės bando surasti smulkių priežasčių, kas būtų, jei būtų buvę“, – „MMAMania“ sakė aštuntą pergalę iš eilės pasiekusi amerikietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas