Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gyva bokso legenda Manny Pacquiao įtikinamai įveikė amerikietį ir pelnė čempiono titulą

Vienas garsiausių pasaulio boksininkų Manny Pacquiao užtikrintai įveikė amerikietį Jessie Vargą ir iškovojo WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono titulą.
 Jessie Vargo ir Manny Pacquiao akistata Las Vegase
Jessie Vargo ir Manny Pacquiao akistata Las Vegase / „Scanpix“ nuotr.

Las Vegase vykusią kovą 37-erių M.Pacquiao laimėjo vienbalsiu teisėjų sprendimu (114-113, 118-109 ir 118-109).

Abu boksininkai atsargiai pradėjo kovą, o iniciatyvos filipinietis ėmėsi antrajame raunde, kuriame pasiuntė J.Vargą į nokdauną.

J.Vargas nekapituliavo ir kovos vidury netgi atrodė pranašesnis, tačiau pernelyg skurdus smūgių arsenalas neleido pramušti M.Pacquiao gynybos.

Amerikiečiui nepavykdavo kombinacijos abiejomis rankomis, o smūgiai dešine ranka tapo nuspėjami. Kovos pabaigoje J.Vargas atrodė išsekęs.

Tai buvo antroji M.Pacquiao kova per pastaruosius pusantrų metų ir 67-oji per visą karjerą (59-6-2). Po 2015 metų gegužę patirto pralaimėjimo prieš Floydą Mayweatherį, filipinietis dar įveikė Timothy Bradley.

Dešimčia metų jaunesnis J.Vargas (27-2-0) patyrė antrą pralaimėjimą karjeroje. Prieš nepilnus dvejus metus jis turėjo pripažinti to paties T.Bradley pranašumą.

Politinę karjerą Filipinuose pradėjęs M.Pacquiao apie ateitį bokso ringe kalba miglotai, tačiau apie pirštinių kabinimą ant vinies taip pat neužsimena.

„Jaučiuosi puikiai, dabar noriu grįžti į darbą Filipinų Senate, o apie būsimas kovas reiktų kalbėti su mano vadybininku“, – teigė M.Pacquiao.

Beje, kovą Las Vegase stebėjo ir F.Mayweatheris. Prie pat ringo šalia žiniasklaidos vietų su dukrele įsitaisęs F.Mayweatheris po sėkmingų M.Pacquiao atakų kėlė nykščius į viršų, vis kartodamas: „Visai neblogai!“.

Ringo pranešėjo paklaustas, su kuo norėtų kovoti kitoje kovoje – Terrence'u Crawfordu ar F.Mayweatheriu, M.Pacquiao atkirto, kad nesirenka varžovų.

„Kovosiu su tuo, su kuo sirgaliai norės, kad kovočiau. Aš pats varžovų nesirenku“, – teigė M.Pacquiao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas