Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

I.Khelif tęsia kovas Paryžiuje – pateko į finalą

Boksininkė Imane Khelif laimėjo olimpinių žaidynių pusfinalį ir penktadienį kausis dėl aukso.

Garsiai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse nuskambėjusi Alžyro atstovė pusfinalyje nugalėjo Janjaem Suwannapheng iš Tailando.

Pusvidutinio svorio (iki 66 kg) kategorijoje besivaržanti I.Khelif finale susidurs su kine Liu Yang ir sieks tapti pirmąja Alžyro atstove, iškovojusia auksą olimpinėse žaidynėse.

Pusfinalį laimėjusi alžyrietė triumfuodama neslėpė emocijų.

„Labai džiaugiuosi dėl paramos, kurios sulaukiau čia, Paryžiuje. Noriu padėkoti ir visiems mane palaikantiems Alžyro žmonėms“, – sakė I.Khelif.

Vida Press nuotr./Imane Khelif
Vida Press nuotr./Imane Khelif

Mažiausiai sidabrą jau užsitikrinusios kovotojos vardą žiūrovai skandavo dar prieš jai lipant į ringą, nors praėjusią savaitę I.Khelif teko išgyventi tikrą pragarą, kai buvo suabejota sportininkės lytimi – ji apšaukta translyte.

Po kaltinimų sportininkės tėvas net parodė jos gimimo liudijimą, šia tema prabilo ir pati boksininkė. Po kurio laiko jos atsiprašė ir per pirmąją kovą į ašaras puolusi ir skandalą dar paaštrinusi italė.

„Ji moteris, bet labai stipri. Bandžiau naudotis savo greičiu, bet oponentė buvo per stipri“, – po pralaimėjimo prieš I.Khelif sakė bronzą atsiimsianti tailandietė J.Suwannapheng.

Abejones dėl I.Khelif iššaukė pernai IBA (Tarptautinės bokso asociacijos) priimtas sprendimas diskvalifikuoti alžyrietę, šiai esą neatitikus lytiškumo kriterijų, kurie leistų varžytis tarp moterų.

Vis dėlto IOC (Tarptautinio olimpinio komiteto) suspenduotos organizacijos veiksmai negalioja olimpinėse žaidynėse. Maža to, jie kelia įtarimą ir neša Rusijos šleifą, mat svarbiausius postus IBA užima su Ukrainoje karą sukėlusia ir tęsiančia valstybe tampriai susiję asmenys.

Tuo tarpu IOC prezidentas Thomasas Bachas prieš kelias dienas pareiškė, kad neturi jokių abejonių dėl I.Khelif galimybių teisėtai varžytis tarp moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas