Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Imtynininkas Aleksandras Kazakevičius: „Jei pašalins imtynes iš olimpiados – bus keista ir graudu“

„Tie faktai dar nėra patvirtinti. Bet tas sprendimas mus imtynininkus šokiravo ir dar nuo to šoko nesame atsigavę,“ – kalbėjo Londono olimpiados bronzos medalio laimėtojas imtynininkas Aleksandras Kazakevičius.
Aleksandras Kazakevičius
Aleksandras Kazakevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasirodė pranešimai, kad antradienį Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomasis komitetas rekomendavo iš 2020-ųjų olimpinių žaidynių išbraukti imtynes.


Tiesa, nepranešama ar žadama iš olimpinių sporto šakų sąrašo išbraukti laisvąsias, ar graikų-romėnų, ar moterų imtynes.

„Tikėtis galima visko. Yra žmonės, kurie sėdi ten viršuje ir daro tokius sprendimus. Ir jų valia nuspręsti. Bet jei iš tiesų pašalintų imtynes iš olimpinių sporto šakų sąrašo, visiems būtų labai keista ir graudu. Bet aš nemanau, kad viskas taip greitai paaiškės, nes šis klausimas bus dar sprendžiamas rugsėjo mėnesį. Imtynės yra viena seniausių sporto šakų ir nesitiki, kad jas iš olimpinės programos pašalinti būtų taip lengva,“ – kalbėjo graikų-romėnų imtynių atletas.

Rugsėjo mėnesį Buenos Airėse IOC 125-oji sesija išrinks 2020-ųjų olimpinių žaidynių sostinę ir galutinai nuspręs, kokios sporto šakos bus įtrauktos į jų programą.

„Juk imtynės surenka žiūrovų, tai populiari sporto šaka. Ja užsiima tikrai daug žmonių. JAV koledžuose, mokyklose imtynės labai populiarios. Aš nemanau, kad šią sporto šaką iš olimpinių žaidynių pašalinti bus lengva,“ – svarstė A. Kazakevičius.

Pastaruoju metu imtynės Lietuvoje gerokai išpopuliarėjo. Įtaką tam padarė ir A. Kazakevičiaus sėkmė Londono olimpiadoje, taip pat – Mindaugo Mizgaičio 2008 m. Pekino žaidynėse iškovotas bronzos medalis.

„Mes stengiamės Lietuvoje kuo labiau populiarinti šį sportą. O šitie gandai aiškiai sumažins treniruotes lankančių vaikų skaičių ir sunkins imtynių populiarinimą. Šiuo metu Lietuvoje imtynės yra pakilime, šia sporto šaka noriai užsiima vaikai. O jei iš tikrųjų imtynės taptų neolimpine sporto šaka, vaikus pritraukti būtų sunkoka,“ – komentavo Londono žaidynių bronzos laimėtojas.

Anot A. Kazakevičiaus, jo gyvenimui neigiamas imtynininkams IOC sprendimas neturėtų įtakos.

„Aš viską planuoju 2016-ųjų Rio de Žaneirui, kur žadu startuoti. Jau tada man bus ribiniai sportininkui metai. Todėl, jei nutarimas įsigaliotų, aš pats nenukentėčiau, bet ateities imtynininkai nukentėtų labai,“ – mano Lietuvos graikų-romėnų imtynių žvaigždė.

Medalius olimpinėse žaidynėse yra iškovoję du Lietuvos graikų-romėnų imtynininkai: A. Kazakevičius (2012 m. Londone) ir M. Mizgaitis (2008 m. Pekinas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas