Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkas Mantas Daublys pasaulio graplingo čempionate iškovojo du medalius

Astanoje (Kazachstanas) vykstančiame pasaulio graplingo čempionate Mantas Daublys (92 kg) iškovojo sidabro ir bronzos medalius.
Mantas Daublys
Mantas Daublys / LIF nuotr.
Temos: 2 Imtynės Graplingas

Pirmą varžybų dieną vilnietis graplingo (NO GI) rungties aštuntfinalyje anksčiau laiko įveikė amerikietį Christopherį Garmo, tačiau kitame etape minimaliu rezultatu 1:2 nusileido neįvardintos valstybės atstovui Alibekui Suleimanovui. Pastarasis atletas pateko į finalą ir suteikė galimybę Mantui varžytis dėl trečios vietos.

Paguodos imtyje 23-ejų M. Daublys skausmingu veiksmu palaužė ispano Borjos Alvarezo Corenzano pasipriešinimą, o imtis dėl trečios vietos tebuvo formalumas – varžovas iš Nyderlandų Joris Rookhuijzenas atsisakė kovos dėl traumos ir pergalė buvo skirta trenerio Roko Naruševičiaus auklėtiniui.

Svoryje iki 92 kg graplingo NO GI rungtyje varžėsi 19 imtynininkų.

Kitą dieną atletai kibo į atlapus vienas kitam kovodami graplingo su kimono (GI) turnyre. Mantas Daublys užtikrintai startavo kvalifikacijoje, kurioje gan greitai privertė pasiduoti prancūzą Wilfriedą Edmundą (10:0).

Ketvirtfinalio etape vilnietis rezultatu 5:0 nukovė kazachą Ramazaną Kussainovą, o pusfinalyje antrą kartą čempionate nepaliko vilčių ispanui Borjai Alvarezui Corenzanui.

Imtyje dėl pasaulio čempiono titulo Mantas Daublys rezultatu 2:5 nusileido savų žiūrovų palaikomam kazachui Ruslanui Israilovui ir iškovojo sidabro medalį!

Manto svoryje graplingo GI varžybose kovojo 15 atletų.

Vilnietis Danielius Grėbliūnas (100 kg) GI ir NO GI rungčių kvalifikacijose nusileido būsimiems čempionato prizininkams Elliotui Kelliui iš JAV (NO GI) bei kirgizui Konstatntinui Li (GI) ir liko be apdovanojimų.

Pasaulio graplingo čempionate dėl apdovanojimų varžėsi imtynininkai iš 27 valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas