Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Imtynininkų protestas: bulgaras žada atsisakyti olimpinio medalio

Legendinis Bulgarijos imtynininkas ir federacijos vadovas Valentinas Jordanovas trečiadienį pareiškė grąžinsiantis savo olimpinį aukso medalį, taip protestuodamas prieš šios sporto šakos pašalinimo iš 2020 metų olimpinių žaidynių.
Kovos akimirka
Vykdomoji taryba praėjusią savaitę balsavo už tai, kad imtynių 2020 metų žaidynėse nebeliktų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

53 metų V. Jordanovas, aukso medalį 52 kilogramų laisvo stiliaus imtynių kategorijoje iškovojęs 1996 metais Atlantoje, pavadino savo sprendimą „protesto ženklu“.

„Šiuo veiksmu demonstruoju savo solidarumą su milijonais sportininkų ir šio sporto gerbėjų, kurie pasmerkė Tarptautinio olimpinio komiteto vykdomosios tarybos sprendimą išbraukti imtynes iš 2020 metų olimpiados programos“, – kalbėjo jis.

„Imtynės buvo nuolatine olimpinio judėjimo dalimi, viena pamatinių senovės ir šiuolaikinės olimpiados sporto šakų“, – pridūrė sportininkas specialiame laiške, skirtame postą netrukus paliksiančiam Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentui Jacque`ui Rogge.

Imtynės – sėkmingiausia olimpinė sporto šaka Bulgarijai. Šalies imtynininkai iškovojo 16 olimpinių medalių.

Iš 15 narių susidedanti Tarptautinio olimpinio komiteto vykdomoji taryba praėjusią savaitę balsavo už tai, kad imtynių 2020 metų žaidynėse nebeliktų. Tai papiktino ir sporto pareigūnus, pačius imtynininkus bei gerbėjus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas