Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IOC prezidentas: iš Rio žaidynių gali būti pašalinta daugiau Rusijos federacijų

Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomasas Bachas spaudos konferencijoje trečiadienį teigė, kad ne tik Rusijos lengvaatlečiams gresia nedalyvauti rugpjūtį vyksiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tiesa, konkrečių sporto šakų atstovų IOC prezidentas neįvardijo.
Rusijos ir olimpinė vėliavos Sočio žaidynių uždaryme
Rusijos ir olimpinė vėliavos Sočio žaidynių uždaryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią žinią T.Bachui teko pasiųsti po pastarosios savaitės įvykių, kai Rusijos sportą supurtė dar vienas skandalas.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas

2014 m. Vokietijos televizijos filme apie tragišką Rusijos sporto būklę kalbėjęs Vitalijus Stepanovas šią savaitę pateikė dar daugiau informacijos. Anot Rusijoje nepageidaujamo V.Stepanovo, Sočio olimpinių žaidynių metu antidopingo veiklą kontroliavo federalinė saugumo tarnyba (FSB), o keli rusų žiemos olimpiniai čempionai vartojo dopingą, tačiau tai buvo nuslepiama.

Taip pat skaitykite: Nauji kaltinimai Rusijai – Sočyje antidopingo veiklą kontroliavo FSB

T.Bachas teigė, kad Rio žaidynėse be lengvaatlečių gali nedalyvauti ir daugiau sporto šakų atstovų iš Rusijos. Jau anksčiau skelbta, kad sankcijos gali būti pritaikytos plaukikams ir imtynininkams.

„Sankcijos gali būti įvairios – sportininkų diskvalifikacijos iš olimpinių žaidynių iki gyvos galvos, finansinės baudos ar net visos nacionalinės federacijos pašalinimas iš žaidynių. Tokios baudos IAAF jau teko imtis prieš Rusijos lengvaatlečius“, – kalbėjo T.Bachas.​

IOC prezidentas atskleidė, kokiu būdu nekalti suspenduotos sporto šakos atletai galėtų dalyvauti žaidynėse.

„Jeigu WADA tyrimas parodys ir daugiau prasižengimų, IOC teks priimti sunkų sprendimą ir pasirinkti tarp individualaus ir kolektyvinio teisingumo.

Atletai privalės įrodyti, kad jų testai yra švarūs, atlikti tarptautinių ir nepriklausomų tyrėjų ir niekada neprasilenkė su pasaulinėmis antidopingo taisyklėmis“, – teigė T.Bachas.

Be visų Rusijos lengvaatlečių, olimpines žaidynes greičiausiai praleis ir antrą kartą dopingo vartojimu įtariama plaukikė Julija Jefimova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas