Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš bokso – į politinį ringą: Manny Pacquiao sieks tapti Filipinų prezidentu

Vienas žymiausių pasaulio bokso ikonų Manny Pacquiao po dvejų metų sieks Filipinų prezidento posto, pranešė sportininko agentas Bobas Arumas.
Manny Pacquiao sieks Filipinų prezidento posto
Manny Pacquiao sieks Filipinų prezidento posto / „Scanpix“ nuotr.

Prieš beveik metus paskutinį sykį į ringą lipęs 41-erių boksininkas savo šalyje yra tikra žvaigždė, o politikos arena jam nėra nauja – joje M.Pacquiao sukiojasi jau ilgiau nei dešimtmetį.

Dar 2009 m. jis buvo išrinktas į Filipinų Atstovų rūmus, o 2016-aisiais sulaukė net 16 mln. balsų rinkimuose bei tapo senatoriumi.

Dabar jis sieks pakeisti dabartinį prezidentą Rodrigo Duterte ir tapti svarbiausio šalies politinio posto savininku.

Rinkimuose, kurie turėtų vykti 2022 m. gegužės 9-ąją, M.Pacquiao neabejoja savo sėkme ir jau pakvietė B.Arumą į prezidentinę inauguraciją.

„Mes kalbėjomės telefonu ir jis man sakė: „Bobai, sieksiu prezidento posto 2022-aisiais ir kai laimėsiu noriu, kad dalyvautum prezidento inauguracijoje“, – sakė boksininko agentas.

„Scanpix“ nuotr./ Jessie Vargo ir Manny Pacquiao akistata Las Vegase
„Scanpix“ nuotr./ Jessie Vargo ir Manny Pacquiao akistata Las Vegase

Tiesa, M.Pacquiao oficialiai dar nėra baigęs boksininko karjeros. 2019 m. liepą nukovęs Keithą Thurmaną, jis iškovojo WBA pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą, kuris filipiniečiui priklauso iki šiol.

B.Arumas prieš kurį buvo užsiminęs, kad šių metų pabaigoje norėtų išvysti M.Pacquiao ir Terence'o Crawfordo, kuris praėjusį gruodį kovėsi ir su lietuviu Egidijumi Kavaliausku, dvikovą.

Dievaičiu Filipinuose laikomas 166 cm ūgio M.Pacquiao yra pasižymėjęs ne tik bokse, bet ir nacionalinėje filipiniečių sporto šakoje krepšinyje – 2014 m. jis buvo pašauktas Filipinų lygos naujokų biržoje ir debiutavo joje, tačiau jau po kelerių metų baigė karjerą, vieneriose rungtynėse pelnęs daugiausiai 4 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas