Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš olimpinės šeimos išmestam boksui vadovaujantis rusas pyksta: „Sprendimą priėmė paršai“

Visiškai neseniai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) priėmė istorinį sprendimą ir atėmė olimpinį pripažinimą iš ruso Umaro Kremliovo valdomos Tarptautinės bokso federacijos (IBA). Už ringo paliktas funkcionierius nusprendė netylėti.
Umaras Kremliovas
Umaras Kremliovas / „Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad IOC per 129 metų istoriją dar nė vienos sporto šakos nebuvo pašalinusi iš savo gretų.

Trintis tarp IOC ir IBA buvo juntama jau kuris laikas.

U.Kremliovas kaltintas korupcija, lėšų pasisavinimu ir buvo nuolat kritikuojamas dėl valdymo metodų.

Situacija dar labiau paaštrėjo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje. IBA buvo viena pirmųjų tarptautinių sporto federacijų, kuri rusams pradėjo daryti nuolaidas ir tai sukėlė dar didesnį bokso bendruomenės nepasitenkinimą ir skilimą.

Visgi pats U.Kremliovas tokį IOC sprendimą vadina politizuotu.

„Sprendimas buvo šališkas. Anksčiau sakiau, kad sportas turėtų būti apvalytas nuo nešvarių politikų. Mes tai darysime, tie paršeliai ką tik atsirado olimpinėje šeimoje, juos reikia siųsti į aptvarą, tegul ten jie patys ir būna nešvarūs. Jų neturėtų būti sporte. Mūsų užduotis – ginti sportininkų interesus“, – propagandiniam „Match TV“ teigė IBA prezidentas.

Jo teigimu, netgi po šio sprendimo boksas nepražus.

„Svarbiausia bokse yra pasaulio čempionatai ir jie yra 100 kartų populiaresni už olimpines žaidynes. Profesionaliame bokse viskas daroma tam, kad sportininkas galėtų atstovauti savo šaliai, savo tautai ir uždirbti pinigų. Taip turėtų dirbti visos tarptautinės asociacijos“, – savo požiūrį dėstė rusas.

Anot U.Kremliovo, ne IOC, o IBA šiame konflikte yra jėgos pozicijoje.

„Tai mes pateikėme jiems reikalavimus. Ką jie turi padaryti? Olimpinėse žaidynėse turi būti gryni aukso medaliai, turi būti piniginiai prizai ir mokesčiai, o tada žiūrėsime. Bet kuriuo atveju ginsime savo teises, boksas bus olimpinėse žaidynėse, jis ten jau yra. Jie mūsų bijo. Jie paliko boksą žaidynėse. Jie nenori prarasti pinigų, nes tai populiariausia olimpinių žaidynių sporto šaka“, – savo versiją dėstė U.Kremliovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas