Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po šoko Julija Stoliarenko atskleidė kas nutiko, kad ji dusyk nualpo ant svarstyklių

UFC kovotoja iš Lietuvos Julija Stoliarenko papasakojo, kaip susiklostė dramatiški įvykiai penktadienį, kai prarado jėgas ir krito scenoje per tradicinį svėrimą prieš šeštadienio dvikovą mišrių kovų ringe Las Vegase (JAV).
Julija Stoliarenko nualpo per tradicinį pasisvėrimą prieš kovą.
Julija Stoliarenko nualpo per tradicinį pasisvėrimą prieš kovą. / Stop kadras

Tai buvo šokiruojantis vaizdas visiems Julijos Stoliarenkos gerbėjams ir ne tik jiems.

27 metų kovotoja dusyk bandė pasisverti prieš UFC dvikovą su Julia Avila penktadienį Las Vegase, bet dukart nualpo. Šeštadienį turėjusi vykti kova buvo atšaukta.

J.Stoliarenko prarado balansą, vos užlipusi ant svarstyklių. UFC apsaugos darbuotojas pristatė kovotojai kėdę scenos kampe.

Jai buvo leista dar sykį lipti ant svarstyklių. Jos parodė, kad Lietuvos kovotoja sveria 61,5 kg – tiek, kiek ir leidžiama jos svorio kategorijoje.

Tačiau prieš nulipdama nuo svarstyklių J.Stoliarenko nualpo antrą kartą. Šįkart UFC apsaugos darbuotojas puolė gaudyti krentančią atletę.

Prie jos puolė ir kiti komandos nariai – treneris Donatas Uktveris padavė vandens.

J.Stoliarenko buvo išgabenta neštuvais ir nuvežta į ligoninę, – pranešė UFC.

Paklaustas, kodėl J.Stoliarenko buvo leista antrą kartą lipti ant svarstyklių, Nevados sportinė komisijos atstovas Jeffas Mullenas, buvęs atsakingas už svėrimo procedūrą, atsisakė komentuoti ESPN.

Penktadienį J.Stoliarenko per Instagram pranešė, kad šiaip ji neturėjo problemų mesdama svorį. Jos teigimu, kilogramai nukrito net per greitai.

J.Stoliarenko paaiškino, kad reikiamą svorį pasiekė per anksti penktadienį, kai dar buvo 5 valandos ryte.

Svėrimai prasidėjo 9 valandą ryte vietos laiku, tad ji turėjo likti be maisto ir vandens keturias valandas, kad išsilaikytų reikiamo svorio rėmuose.

„Kaip visi žino, kai meti svorį prieš kovą, negali būti išlaikyti to paties svorio per ilgai, nes jau esi prie dehidratacijos limitų, – sakė J.Stoliarenko. – Tai buvo priežastis, kodėl taip nutiko.“

J.Stoliarenko sakė, kad supranta kodėl komisija ir UFC atšaukė kovą, nors pati pažymėjo, kad jaučiasi daug geriau ir galėtų varžytis šeštadienį.

Lietuvė atsiprašė UFC ir savo varžovės dėl to, kas atsitiko.

„Aš jaučiuosi esanti pasirengusi kovoti, – sakė J.Stoliarenko. – Mano kūnas jaučiasi gerai. Aš vis dar esu geros sportinės formos.“

Svorio metimas visada buvo pavojingoji dvikovinio sporto dalis. Kovotojams kartais reikia numesti 10-15 kg per trumpą laiką – kelias savaites, o kartais ir dienas. Dažnai tai bandoma pasiekti siekiant kuo labiau išprakaituoti, todėl pasitelkiamos karštos vonios ar saunos.

Kai kurios organizacijos yra nurodžiusios taisykles, kad svorio metimas negalėtų būti toks ekstremalus ir būtų išvengiama žiaurios dehitratacijos.

Visagine gimusi ir augusi J.Stoliarenko per profesionalią karjerą yra laimėjusi 9 kovas, pralaimėjusi tik 2 dvikovas, o dar keturios baigėsi lygiosiomis.

Ji ėjo per penkių laimėjimų seriją iki pastarosios kovos, kurią pralaimėjo Janai Kunickajai.

Dabartinė varžovė 32 metų J.Avila po Lietuvos kovotoją ištikusio alpulio, išreiškė jai palaikymą.

„Deja mano kova atšaukta, – Instagram parašė amerikietė. – Mano varžovė dukart nualpo ant svarstyklių. Tikiuosi, kad Julia Stoliarenko greitai atsigaus ir meldžiuosi dėl jos. Galbūt mes dar galėsime susitikti ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas