Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karas dėl bokso pasaulio čempiono diržo: Lucianas Bute'as ar Carlas Frochas?

Bokso gerbėjų laukia išskirtinė kova – šeštadienį į ringą Notingamo arenoje lips stipriausi pasaulio vidutinio svorio boksininkai Lucianas Bute’as ir Carlas Frochas.
Lucianas Bute'as (kairėje) gins čempiono titulą.
Lucianas Bute'as (kairėje) gins čempiono titulą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

Rumunijos ir Didžiosios Britanijos boksininkai Notingamo arenoje kausis dėl super vidutinio svorio (iki 76,2 kg) pasaulio čempiono diržo pagal Tarptautinės bokso federacijos (IBF) versiją.

Diržą į Notingamą atsiveža „Misteriu nokautu“ vadinamas rumunas L.Bute’as. Pasaulio čempionu jis tapo dar 2007 metais ir nuo to laiko 9 kartus sėkmingai gynė titulą. Dar didesnį įspūdį daro šio boksininko laimėjimai profesionalų ringuose: 30 kovų – 30 pergalių, iš kurių net 24 – nokautais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlas Frochas
AFP/„Scanpix“ nuotr.
Carlas Frochas

Tačiau Notingame L.Bute’ui teks bene rimčiausias išbandymas per visą karjerą. Lenkų kilmės britas C.Frochas – dukart šios kategorijos čempionas pagal Pasaulinės bokso tarybos (WBC) versiją.

Ilgą laiką ringuose visus varžovus be pasigailėjimo talžęs C.Frochas pirmuosius pralaimėjimus patyrė tik „Didžiojo šešeto“ bokso klasikos turnyre, kuris baigėsi pernai. Britas šiose varžybose nugalėjo ne vieną rimtą konkurentą, bet finale neatsilaikė prieš plieninį Andre Wardą. Vis dėlto C.Frocho pasirodymai ringuose yra puikūs – 28 pergalės (20 nokautais) ir tik 2 pralaimėjimai.

Didžiosios Britanijos boksininkas turės didelį privalumą, nes kova vyks jo gimtojoje šalyje. Bokso pasaulyje gana įprasta, kad lygių varžovų akistatoje teisėjai būna šiek tiek palankesni ringo šeimininkui. Šių dviejų boksininkų galimybės specialistų yra vertinamos labai panašiai, daugelyje bokso tinklalapių reitingų L. Bute’as ir C. Frochas žengia greta, nusileisdami tik A. Wardui.

Visos šios aplinkybės žada nepaprastą mūšį iki paskutinio gongo.

Dvikovą tarp L.Bute’o ir C.Frocho šeštadienį nuo 22 val. tiesiogiai trasnliuos „Viasat Sport Baltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas