Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keturi lietuviai Brazilijoje startuos pasaulio imtynių jaunimo čempionate

Antradienį Salvadore (Brazilija) startuoja pasaulio imtynių jaunimo čempionatas. Pirmas dvi čempionato dienas kovos graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai. Iš „klasikų“ estafetę perims moterys, o savaitgalį čempionatą vainikuos „laisvūnų“ pasirodymai.
Romas Fridrikas
Romas Fridrikas / imtynes.lt nuotr.

Į pasaulio jaunimo čempionatą, kuris vyks istorinėje Brazilijos sostinėje, išvyko keturi mūsų šalies atletai. Virš paros anapus Atlanto keliavę graikų-romėnų imtynių jaunieji meistrai Justas Petravičius (60 kg) ir Romas Fridrikas (96 kg) jau šiandien pradeda kovas dėl medalių, o Kristupas Šleiva (66 kg) ant kilimo išeis trečiadienį.

Laisvųjų imtynių atstovas Andrius Mažeika savo varžovus svoryje iki 74 kilogramų sužinos po penktadienį vyksiančio svėrimo.

Visos varžybos prasidės 16 val. Lietuvos laiku.

Burtų valia Justas Petravičius pirmoje imtyje susigrums su Azijos jaunimo čempionu Ravinderiu iš Indijos. Sėkmės atveju ketvirtfinalyje tektų kovoti su pasaulio jaunio čempiono Etine Kinsingerio iš Vokietijos ir uzbeko, pasaulio jaunių čempionato prizininko Kamaritdino Zainidinovo, poros nugalėtoju. Svoryje iki 60 kilogramų varžysis 22 atletai.

Pasaulio jaunimo ir Europos čempionatų trečios vietos laimėtojas Romas Fridrikas kvalifikacinėje imtyje pečius surems su turku Suleymanu Erbajumi. Šios dvikovos nugalėtojas aštuntfinalyje jėgas išmėgins arba su vokiečiu, pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininku Etka Severu, arba su pasaulio jaunių čempionu Vladlenu Kozliuku iš Ukrainos. Svoryje iki 96 kilogramų kovos 18 imtynininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas