Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kitas F.Mayweatherio varžovas – talentingas „neūžauga, primenantis „Uber“ vairuotoją“

20-metis Japonijos kikboksininkas Tenshinas Nasukawa – būsimasis bokso žvaigždės Floydo Mayweatherio priešininkas – tikina, kad jo kablys iš kairės yra tarsi „žaibas, pakeisiantis pasaulį“, kai juo pribaigs dar niekad nenugalėtą 41-erių amerikietį.
Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa pristatė kovą, kuris vyks gruodžio 31 dieną Tokijuje
Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa pristatė kovą, kuri vyks gruodžio 31 dieną Tokijuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kūdikio veidu ir į akį krintančia šukuosena pasižymintis T.Nasukawa, neseniai peržengęs 20 metų ribą, iki šiol už savo gimtinės sienų buvo mažai kam žinomas. Tačiau tai pasikeitė pirmadienį, kai japonas paskelbė, jog Naujųjų metų vakarą susikaus su dar niekad nenugalėtu bokso čempionu F.Mayweatheriu.

Nors Čibos mieste gimęs mišrių kovos menų atstovas nėra itin žinomas, Japonijoje jis laikomas super talentu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa pristatė kovą, kuris vyks gruodžio 31 dieną Tokijuje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa pristatė kovą, kuris vyks gruodžio 31 dieną Tokijuje

T.Nasukawa būdamas vos ketverių metų pradėjo mokytis karate. Kaip ir F.Mayweatheris, profesionalo karjeroje japonas dar niekad nėra nugalėtas. Iš viso T.Nasukawa kovėsi 27 kikbokso dvikovose, iš kurių 20 laimėjo nokautu. Mišrių kovos menų akistatose 20-metis iškovojo keturias pergales iš tiek pat galimų.

Oficialioje japono svetainėje rašoma, kad pasaulio karate čempionu jis tapo dar penktoje klasėje, o po metų perėjo į kikboksą. Kikbokso ringe T.Nasukawa debiutavo būdamas 16-os metų ir jau kitais metais tapo pasaulio čempionu lengvasvorių kategorijoje.

Kovotojo atstovai RIZIN teigia, jog T.Nasukawa, dar vadinamas vaikiu-nindze, „yra vienas populiariausių kovotojų Japonijoje ir turbūt talentingiausias šios šalies atstovas istorijoje.“

Po oficialios žinios apie kovą su F.Mayweatheriu T.Nasukawa pareiškė turįs tokius smūgius, „kokių boksininkai pavydėtų“.

„Man nerūpi, kokios bus taisyklės. Aš noriu būti žmogus, pakeitęs istoriją. Aš tai padarysiu šiomis rankomis. Vienu smūgiu. Jūs tik žiūrėkite“, – pasitikėjimo savimi nestokojo 20-metis.

Apie T.Nasukawos talentą spaudos konferencijoje kalbėjo ir F.Mayweatheris, pagyręs japono lankstumą ir išskirtinį sudėjimą.

„Jis tikrai yra ypatingas. Jis ne tik greitas, bet ir stiprus. Aš esu žymiai vyresnis, todėl patirtis bus mano pusėje. Jo pusėje bus jauni kaulai. Esu tikras, kad kova bus intriguojanti“, – kalbėjo 41-erių JAV boksininkas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris ir Tenshinas Nasukawa

Šiuo metu T.Nasukawa sveria 56,8 kilogramo ir už F.Mayweatherį, iškovojusį čempionų titulus penkiose skirtingose kategorijose, yra keturiais centimetrais žemesnis.

„Mūsų svorio kategorijos yra skirtingos, bet man tai nieko nereiškia“, – toliau pasitikėjimą savimi demonstravo T.Nasukawa.

Pasak oficialios japono svetainės, T.Nasukawos rankos miklios ne tik bokso ringe, bet ir mezgime bei siuvime. 20-metis taip pat yra didelis Japonijos tradicinių „sento“ pirčių gerbėjas.

Nors yra palyginti jaunas, pernai T.Nasukawa išleido biografinę knygą „Kakusei“, reiškiančią „Pabudimas“.

Nors ringe susikaus du dar niekieno nenugalėti kovotojai, po pranešimo apie akistatą tiek F.Mayweatheris, tiek T.Nasukawa sulaukė nemažai pašaipų. Pasak JAV sporto naujienų svetainės TMZ, japoną per dantį patraukė ir reperis „50 cent“, nes šiam T.Nasukawa „atrodo kaip „Uber“ vairuotojas“.

Eilinę tiradą internete paleido ir mišrių kovos menų žvaigždė Conoras McGregoras, nusileidęs F.Mayweatheriui pastarojoje amerikiečio dvikovoje, vykusioje 2017 rugpjūtį.

„Kas čia per neūžauga šalia tavęs“, – asmeninėje „Instagram“ paskyroje F.Mayweatherio paklausė C.McGregoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas