Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kličko: šen Čagajevą! Hepatito nebijau

Kai britas Davidas Haye atsisakė birželio 20 dieną kovoti su pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu Vladimiru Kličko, pastarojo vadybininkas sulaukė tikros skambučių audros. Atrodo, pagrindinis kandidatas pakeisti britą bus uzbekas Ruslanas Čagajevas.
V.Kličko realiausiu kandidatu boksuotis laiko R.Čagajevą
V.Kličko realiausiu kandidatu boksuotis laiko R.Čagajevą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį savaitgalį dėl suomių medikų draudimo R.Čagajevas negalėjo lipti į ringą ir kautis su rusu Nikolajumi Valujevu. Priežastis – 30 metų uzbekas serga hepatitu B ir yra nedidelė tikimybė juo užsikrėsti.

Atrodo, tai nėra kliūtis V.Kličko. „Ruslano liga nėra užkrečiama. Tai jau daugybę kartų patvirtino vokiečių medikai. Aš čia apskritai nematau problemos, nes, be visa ko, esu dar ir pasiskiepijęs nuo hepatito“, – bild.de teigė 33 metų ukrainietis.

Ar V.Kličko pavyks pasirengti dvikovai su nauju varžovu? „Žinau, kad daugiau nepralaimėsiu. Naujo varžovo Čagajevo atsiradimas nesukelia daug problemų rengiantis kovai – esu įveikęs daugiau kairiarankių kaip Ibrahimovas ir Thomsonas“, – tikino jis.

Boksininkų stovyklos dėl kovos, atrodo, jau susitarė, tačiau didžiausia kliūtimi jiems susikauti gali tapti bokso sąjungų leidimas. WBA turi leisti R.Čagajevui boksuotis su V.Kličko, kuris yra pasaulio čempionas pagal IBF ir WBO versijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./R.Čagajevas pasirengęs kautis
AFP/„Scanpix“ nuotr./R.Čagajevas pasirengęs kautis.

„Aš ir toliau treniruojuosi ir esu pasirengęs“, – kalbėjo R.Čagajevas. Jis aplenkė su atsakymu N.Valujevą, kurio aplinka abejojo galimybe taip greitai pasirengti dvikovai su V.Kličko. Rusų milžinas sutiktų boksuotis su ukrainiečiu, jeigu dvikova vyktų kelikomis savaitėmis vėliau. Tuo tarpu V.Kličko vadybininkai daro viską, kad dvikova birželio 20 dieną Gėlzenkircheno stadione, į kurią parduota jau apie 60 tūkst. bilietų, įvyktų.

Jeigu vis dėlto nepavyktų susitarti dėl dvikovos su R.Čagajevu, V.Kličko turėtų boksuotis su D.Haye liepos 11 dieną. Iki tol britas turėtų išsigydyti traumą ir pasirengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas